Η ΕΠΟ στέλνει οριστικά τον τελικό στο Πανθεσσαλικό μέσω προκήρυξης

Κύπελλο Ελλάδος

i

©Intime

Η ΕΠΟ στέλνει οριστικά τον τελικό στο Πανθεσσαλικό μέσω προκήρυξης

Κώστας Τόπας 11:08 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 13.03.2024

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι οφείλει να εφαρμόσει την προκήρυξη και μόνο, πράγμα που σημαίνει ότι ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος Betsson θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό του Βόλου! Ανοιχτό το τι θα γίνει με τον κόσμο.

Το πρωί της Τετάρτης (13/03) διεξήχθη η κρίσιμη σύσκεψη για την έδρα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Betsson μεταξύ Παναθηναϊκού κι Άρη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δύο ομάδες, η ΕΠΟ και η Αστυνομία.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι οφείλει να εφαρμόσει την προκήρυξη και μόνο, πράγμα που σημαίνει ότι ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος Betsson θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό του Βόλου!

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με αντικείμενο τη διεξαγωγή του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Επιβεβαιώθηκε ότι η ΕΠΟ οφείλει να εφαρμόσει την προκήρυξη και μόνο.

Το όλο θέμα θα συζητηθεί εκτενέστερα και θα ληφθούν αποφάσεις μετά τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας, οι οποίοι προηγούνται τόσο χρονικά όσο και αξιολογικά».

Επιπλέον, η ΕΠΟ αναφέρει ότι το θέμα θα συζητηθεί εκτενέστερα μετά τα ματς της Εθνικής, με φόντο την πρόκριση στα τελικά του Euro. Οπότε, παραμένει ανοιχτό το τι θα γίνει με τον κόσμο.

Θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός ήθελε να γίνει ο αγώνας στο ΟΑΚΑ όπως και το 2010, όταν είχαν βρεθεί περίπου 60 χιλιάδες οπαδοί στις εξέδρες. Από την πλευρά των «κίτρινων» είχε ξεκαθαριστεί ότι δεν συμφωνούσαν με το ΟΑΚΑ και αντιπρότεινε την AEL FC Arena, το Πανθεσσαλικό ή ακόμη και την Τούμπα.

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί ξανά αντιμέτωπες σε τελικό Κυπέλλου τη σεζόν 1939/40. Ο τελικός εκείνης της χρονιάς είχε γίνει ξανά στην Αθήνα, αλλά στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Παναθηναϊκό να είναι και σε αυτή τη περίπτωση ο θριαμβευτής καθώς κέρδισε με 3-1. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει για 31η φορά στον τελικό Κυπέλλου και το έχει κατακτήσει τις 19 (δεύτερος στη σχετική λίστα). Από την άλλη, ο Άρης θα βρεθεί για 10η φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου, όμως έχει καταφέρει να το κερδίσει μόλις μία φορά.

Τι αναφέρει το άρθρο 14 της προκήρυξης για την έδρα του τελικού:

⦁ Αν προκριθούν ομάδες των Αθηνών ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Ο.Α.Κ.Α.
⦁ Αν προκριθούν ομάδες της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.
⦁ Αν προκριθούν ομάδα της Αθήνας και ομάδα της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.
⦁ Απαραίτητη προϋπόθεση τα γήπεδα να πληρούν τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή του τελικού αγώνα.