Απίστευτα πράγματα στην 2η κατηγορία Ισπανίας: Οι πρώτες 10 ομάδες σε απόσταση μόλις 7 βαθμών(!)
i

©PrtScr

Απίστευτα πράγματα στην 2η κατηγορία Ισπανίας: Οι πρώτες 10 ομάδες σε απόσταση μόλις 7 βαθμών(!)

Στέλιος Βαρδάκης 20:58 - 08.03.2024

Τρομερά πράγματα συμβαίνουν στην 2η κατηγορία της Ισπανίας, La Liga 2, με τις πρώτες 10 ομάδες της βαθμολογίας να βρίσκονται σε απόσταση μόλις 7 βαθμών(!).

Ποια Premier League; Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να το μαντέψει κάποιος. Αυτό διότι δεν πρόκειται για κάποιο από τα πιο «διαφημισμένα» αλλά για ένα πρωτάθλημα δεύτερης εθνικής κατηγορίας και συγκεκριμένα τη La Liga 2.

Αυτό το οποίο συμβαίνει στην 2η κατηγορία της Ισπανίας μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ απλά μόνο ως «κακός χαμός». Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή, οι πρώτες 10 ομάδες του βαθμολογικού πίνακα βρίσκονται σε απόσταση μόλις 7 βαθμών(!). Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί στο τέλος της σεζόν με τις αποστάσεις να είναι τόσο μικρές στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, ενώ απομένουν 13 ματς για την κανονική περίοδο.

Απίστευτο: Ίδιο σφύριγμα με αυτό του Μανθάνο είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο
LA LIGA

10:24 - 03.03.2024

Απίστευτο: Ίδιο σφύριγμα με αυτό του Μανθάνο είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο

Ο Μανθάνο στέρησε το γκολ από τη Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Βαλένθια στην τελευταία φάση του αγώνα με σφύριγμα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν η μπάλα καταλήξει γκολ, ωστόσο κάτι παρόμοιο έχει γίνει ξανά πριν ένα χρόνο στο ματε Ρεάλ Βαγιαδολίδ - Σεβίλλη.

Συγκεκριμένα, η Λεγανές προηγείται στον πίνακα (50 βαθμοί), αλλά απέχει μόλις έναν βαθμό από την Έιμπαρ, η οποία είναι στη δεύτερη θέση που εξασφαλίζει την απευθείας άνοδο.

Με 48 βαθμούς, η Εσπανιόλ βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή, έναν βαθμό μακριά από την απευθείας άνοδο και, από την άλλη, τρεις βαθμούς μακριά από την έκτη θέση των πλέι οφ. Η Έλτσε, η Σπόρτινγκ Χιχόν και η Ρεάλ Βαγιαδολίδ, με 47, 46 και 45 βαθμούς αντίστοιχα, είναι οι τρεις ομάδες που συμπληρώνουν τις θέσεις των πλέι οφ.

Με τους ίδιους βαθμούς με την ομάδα της Βαγιαδολίδ είναι η Μπούργκος, η οποία κυνηγάει την ονειρεμένη έκτη θέση, όπως και οι Ρεάλ Οβιέδο (44), Φερόλ (44) και Σανταντέρ (43).

Εν ολίγοις, καμία ομάδα της πρώτης 10άδας δεν την χωρίζει πάνω από ένας βαθμός από τους κοντινότερους διώκτες της. Αυτή η κατάσταση μετατρέπει κάθε αγωνιστική σε έναν πραγματικό τελικό, με τρεις βαθμούς να διακυβεύονται, οι οποίοι μπορούν να σε βάλουν από τις θέσεις απευθείας ανόδου μέχρι να σε αφήσουν εκτός πλέι οφ.