«Διπλό» Ευρώπης για την Μπέτις στο Μπιλμπάο, 1-0 την Αθλέτικ

Πανηγυρισμοί παικτών Ρεάλ Μπέτις

i

© Aitor Alcalde/Getty Images

«Διπλό» Ευρώπης για την Μπέτις στο Μπιλμπάο, 1-0 την Αθλέτικ

Sportal newsroom 00:58 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 01:11 - 05.05.2023

Η Μπέτις έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Μπιλμπάο, κερδίζοντας την Αθλέτικ με 1-0 και αρχίζει να εδραιώνεται στις «ευρωπαϊκές» θέσεις.

Η Ρεάλ Μπέτις έφυγε νικήτρια από το Μπιλμπάο, κερδίζοντας την Αθλέτικ 1-0 για την 33η αγωνιστική της La Liga και έκανε σημαντικό βήμα για να «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, αλλά η Μπέτις ήταν αυτή που κατάφερε να το πετύχει. Και πολύ νωρίς, αφού μόλις στο έκτος λεπτό ο Γουίλιαμ Ζοσέ έκανε το 1-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς η Μπιλμπάο, καθώς ο Ντανιέλ Βιβιάν αποβλήθηκε στο 90+3'.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα από τη Σεβίλλη έχει αρχίσει και «κλειδώνει» τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές θέσεις. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην έκτη θέση με 52 βαθμούς, πέντε μπροστά από την έβδομη Αθλέτικ Μπιλμπάο που έχει 47. Επίσης η Μπέτις είναι και δύο πόντους πίσω από την πέμπτη Βιγιαρεάλ που αν τερματίσει εκεί θα παίξει στο Europa League.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας η Βαγιαδολίδ γνώρισε την ήττα με 1-2 από τη Ράγιο Βαγιεκάνο και παραμένει σε μπελάδες. Ο Ραούλ ντε Τόμας στο 48' άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Μαδρίτης, ενώ ο Σέρχιο Καμέγιο έκανε το 2-0 στο 80'. Ο Σέρχιο Λεόν διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 84'. 

Στην ένατη θέση βρίσκεται η Βαγιεκάνο με 46 βαθμούς. Αντίθετα η Βαγιαδολίδ είναι 16η με 35 πόντους, έναν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.