«Στάση» της Χιρόνα στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν - «Κόλλησαν» στο μηδέν Κάντιθ και Σοσιεδάδ

Μπέτις - Χιρόνα

i

© PrtScr

«Στάση» της Χιρόνα στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν - «Κόλλησαν» στο μηδέν Κάντιθ και Σοσιεδάδ

Πάνος Κορομηλάς 22:05 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:52 - 21.12.2023

Η Χιρόνα απείχε ελάχιστα από μια ακόμα νίκη, όμως η Μπέτις έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία της με γκολ ισοφάρισης (1-1) στο 89ο λεπτό. Κάντιθ και Σοσιεδάδ έμειναν στο 0-0, με την ομάδα του Αλγκουαθίλ να χάνει σημαντική ευκαιρία για να πλησιάσει στην τετράδα.

Ο Χιρόνα είχε στα χέρια της για 88 λεπτά ένα πολύ σημαντικό τρίποντο μέσα στην έδρα της Μπέτις. Οι γηπεδούχοι όμως κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος, με τον Πετσέλα να διαμορφώνει το τελικό 1-1 στο 89ο λεπτό. Στη δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας, η Σοσιεδάδ αρκέστηκε στην ισοπαλία απέναντι στην Κάντιθ, χάνοντας έδαφος στη μάχη της τετράδας. 

Η  πρωτοπόρος Χιρόνα μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 13ο λεπτό, ο Μιγκέλ πάτησε περιοχή από αριστερά και εκτέλεσε, όμως ο Ρούι Σίλβα είχε απάντηση.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα. Ο Αγιόθε Πέρεζ υποδέχτηκε τη μπάλα από τη σέντρα του Μιράντα, γύρισε το σώμα του και σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Σταδιακά η Μπέτις ισορρόπησε και έφτασε κοντά στο να πάρει προβάδισμα δύο φορές με τους Ντιαό και Γούιλιαν Ζόσέ, δίχως αποτέλεσμα.

Στο 38ο λεπτό η Χιρόνα άνοιξε το σκορ. Ο Σάβιο ανατράπηκε από τον Ρουιμπάλ μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άρτεμ Ντόβμπικ και δεν αστόχησε, φτάνοντας τα 11 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Με το πόδι στο γκάζι συνέχισε μετά την ανάπαυλα η ομάδα του Μίτσελ και είχε καλή ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της με τον Σάβιο στο 54'.

Η Μπέτις ανέβασε την πίεσή της μετά το 60', προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Δικαιώθηκε εν τέλει, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με τον Πετσέλα

Ο Αργεντινός στόπερ, εκμεταλλεύτηκε μια σύγχυση στην άμυνα μετά από εκτέλεση κόρνερ και με ένα άπιαστο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Γκατζανίγκα, χαρίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Παρά την ισοπαλία, η Χιρόνα συνεχίζει στην κορυφή και στο +3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, περιμένει όμως με αγωνία την αναμέτρηση της «βασίλισσας» απέναντι στην Αλαβές.

Κάντιθ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0

Στην Ανδαλουσία, η Κάντιθ φιλοξένησε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ σε ένα ματς με διαφορετικό κίνητρο για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι «καίγονταν» για τους βαθμούς για να πάρουν βαθμολογική ανάσα, ενώ η Σοσιεδάδ ήθελε τη νίκη για να μπει στη μάχη της τετράδας.

Ισορροπημένο το παιχνίδι το πρώτο μέρος, με την Κάντιθ να έχει την την μοναδική σημαντική ευκαιρία στο 22ο λεπτό με τον Ράμος. Ο Ισπανός επιθετικός επιχείρησε να νικήσει τον Ρεμίρο με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο πορτιέρο της Σοσιεδάδ είχε απάντηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Ο Σαντίκ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Χιλ στο 47', ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Θουμπιμέντι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Σπόντα του Κελαϊφί προς τον Φλορεντίνο Πέρεθ: «Παράξενο να βλέπεις κάποιον να μιλάει υπέρ της European Super League μπροστά από τα τρόπαια της UEFA»
LA LIGA

22:07 - 21.12.2023

Σπόντα του Κελαϊφί προς τον Φλορεντίνο Πέρεθ: «Παράξενο να βλέπεις κάποιον να μιλάει υπέρ της European Super League μπροστά από τα τρόπαια της UEFA»

Ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν πήρε θέση για τη European Super League, ενώ την ίδια ώρα πέταξε τη σπόντα του για τον ισχυρό άνδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τις δύο ομάδες να αρκούνται στο βαθμό της ισοπαλίας. Χαμένη ευκαιρία για τη Σοσιεδάδ να μειώσει τη διαφορά από την Ατλέτικο Μαδρίτης που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, σημαντικός βαθμός για την Κάντιθ που παραμένει εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, στο +2 από τη Θέλτα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (19ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ