Ενάντια στη European Super League Ρόμα και Ίντερ

Ίντερ και Ρόμα κατά τις ESL

i

© PrtScr

Ενάντια στη European Super League Ρόμα και Ίντερ

Πάνος Κορομηλάς 17:40 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:12 - 21.12.2023

Η Ρόμα και η Ίντερ προστίθενται στις ομάδες που τάσσονται κατά των σχεδίων για την European Super League και γίνονται οι δύο πρώτοι σύλλογοι της Serie A που προχωρούν σε επίσημη τοποθέτηση.

Μία μία οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης εκφράζουν με ανακοινώσεις την αντίθεσή τους στη European Super League, μετά τη δικαίωση της διοργάνωσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ανάμεσα τους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου, με τις Ρόμα και Ίντερ να «εντάσσονται» στο κλαμπ με επίσημες ανακοινώσεις.

Η σχετική ανακοίνωση της Ρόμα:

«Μετά από τη σημερινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση της European Super League, η Ρόμα επαναλαμβάνει τη θέση της όσον αφορά τη δέσμευση για τις αξίες και το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο σύλλογος σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει το project της ESL, το οποίο κάνει μια απαράδεκτη «επίθεση» στη σημασία των εθνικών πρωταθλημάτων και στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

«Η Ρόμα πιστεύει πως το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με τη συνεργασία των ομάδων από κοινού με την FIFA και την UEFA».

Η τοποθέτηση της Ίντερ:

«Η Ίντερ επαναλαμβάνει τη θέση της πως το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μπορεί να προοδεύσει μόνο σε συνεργασία της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων με την UEFA και την FIFA. Σαν σύλλογος, παραμένουμε πιστοί στις αξίες που υποστηρίζουν το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο και θα συνεργαστούμε με τους υπόλοιπους συλλόγους για να διατηρήσουμε αυτές τις αξίες».

΄Ρόμα και Ίντερ γίνονται έτσι οι δύο πρώτες ιταλικές ομάδες που παίρνουν θέση κατά της European Super League.