Η Premier League απορρίπτει τη European Super League

Premier League

i

©premierleague.com

Η Premier League απορρίπτει τη European Super League

Δημήτρης Χούπης 16:49 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:54 - 21.12.2023

Μέσω ανακοίνωσης η Premier League τάχθηκε κατά της European Super League, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι δεσμευμένη στις αρχές του ανοιχτού ανταγωνισμού.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να δώσει «πράσινο φως» στη European Super League έχει φέρει ξανά τα πάνω - κάτω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ήδη πολλές ομάδες έχουν ταχθεί κατά της διοργάνωσης, ενώ από τη μεριά της και η Premier League μέσω ανακοίνωσης έδειξε τη διαφωνία της με οποιαδήποτε τέτοια ιδέα. 

Μεταξύ άλλων σχολίασε ότι η Λίγκα είναι δεσμευμένη στις αρχές του ανοιχτού ανταγωνισμού, ενώ στη συνέχεια σχολίασε ότι το ποδόσφαιρο ευδοκιμεί μέσω μακροχρόνιων αντιπαλοτήτων. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι η βρετανική Κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τη συμμετοχή των αγγλικών ομάδων στη European Super League. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Premier League καταγράφει τη σημερινή απόφαση στην υπόθεση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην οποία εμπλέκονται η 'European Superleague Company', η FIFA και η UEFA. Αυτή είναι μια σημαντική απόφαση και τώρα θα εξετάσουμε πλήρως τις επιπτώσεις της στο παιχνίδι.

Η απόφαση δεν υποστηρίζει τη λεγόμενη 'European Superleague Company' και η Premier League συνεχίζει να απορρίπτει οποιαδήποτε τέτοια ιδέα. Οι φίλαθλοι είναι ζωτικής σημασίας για το παιχνίδι και έχουν επανειλημμένα ξεκαθαρίσει την αντίθεσή τους σε μια αποσχισθείσα διοργάνωση, που κόβει τη σχέση μεταξύ εγχώριου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η UEFA «εκβιάζει» ότι θα καταργήσει τη νέα μορφή του Champions League λόγω European Super League
CHAMPIONS LEAGUE

15:09 - 21.12.2023

Η UEFA «εκβιάζει» ότι θα καταργήσει τη νέα μορφή του Champions League λόγω European Super League

Οι άνθρωποι της UEFA εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταργήσουν τη νέα μορφή του Champions League και να παραμείνουν στην τρέχουσα, βλέποντας τη συγκεκριμένη ιδέα ως έναν τρόπο να νικήσουν τη Super League.

Η Premier League επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στις σαφείς αρχές του ανοιχτού ανταγωνισμού που στηρίζουν την επιτυχία των εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων συλλόγων.

Το ποδόσφαιρο ευδοκιμεί με την ανταγωνιστικότητα που δημιουργείται από την άνοδο και τον υποβιβασμό, την ετήσια πρόκριση με βάση τα εγχώρια πρωταθλήματα και κύπελλα σε διεθνείς διοργανώσεις συλλόγων και τις μακροχρόνιες αντιπαλότητες και τελετουργικά που έρχονται με τα Σαββατοκύριακα να προορίζονται για το εγχώριο ποδόσφαιρο.