Ξεκάθαρος Τσέφεριν: «Ελπίζω να ξεκινήσουν μόνο με δύο ομάδες, δεν με νοιάζει, το ποδόσφαιρο δεν πωλείται»

Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

© intime

Ξεκάθαρος Τσέφεριν: «Ελπίζω να ξεκινήσουν μόνο με δύο ομάδες, δεν με νοιάζει, το ποδόσφαιρο δεν πωλείται»

Κώστας Τόπας 15:33 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:49 - 21.12.2023

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον της European Super League, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το το ποδόσφαιρο δεν πωλείται!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έδωσε το «πράσινο» φως στη δημιουργία της Europan Super League θεωρώντας ότι οι κανόνες της FIFA και της UEFA για την προηγούμενη έγκριση των διοργανώσεων συλλόγων είναι αντίθετοι με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η απάντηση της Ομοσπονδίας του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου ήταν άμεση, καθώς με ανακοίνωσή της έκανε σαφές ότι η εν λόγω απόφαση δεν εγκρίνει τη λεγόμενη «Super League» και κάνει σαφές ότι θα συνεχίσει ως η ευρωπαϊκή πυραμίδα να υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας. Μάλιστα, οι άνθρωποι της UEFA, σύμφωνα με το ισπανικό «vozpopuli» εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταργήσουν τη νέα μορφή του Champions League και να παραμείνουν στην τρέχουσα, βλέποντας τη συγκεκριμένη ιδέα ως έναν τρόπο να νικήσουν τη Super League.

Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον της European Super League, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το το ποδόσφαιρο δεν πωλείται!

«Παρακολούθησα τη λεγόμενη παρουσίαση του A22. Είναι δύσκολο να αποφασίσω αν η εκπομπή πρέπει να σας εκπλήξει ή να σας διασκεδάσει. Είναι ακόμα πιο κλειστή από την έκδοση του 2021, η οποία απορρίφθηκε από όλους. Δεν θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε. Μπορούν να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν. Ελπίζω να ξεκινήσουν τη φανταστική τους διοργάνωση το συντομότερο δυνατό, με δύο συλλόγους. Ελπίζω να ξέρουν τι κάνουν, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος γι' αυτό. Το ποδόσφαιρο δεν πωλείται», ανέφερε αρχικά ο Αλεξάντερ Τσέφεριν και συνέχισε λέγοντας: 

«Αν ενδιαφέρεσαι για το ποδόσφαιρο, πρέπει να επηρεαστείς από αυτό, μόλις έλαβα περισσότερα από 200 μηνύματα. Σε αυτό το δωμάτιο έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές, μιλάμε για πολλά διαφορετικά πράγματα, μερικές φορές συμφωνούμε και μερικές φορές διαφωνούμε, αλλά όταν έρχεται να μιλήσει για το άνοιγμα του διαγωνισμού, όλοι συμφωνούμε απόλυτα.Έτσι έχω την αίσθηση ότι η Α22, πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα, είδαν ένα μεγάλο κουτί, ήταν πολύ χαρούμενοι, αλλά όταν άνοιξαν το κουτί είδαν ότι στην πραγματικότητα ότι δεν είχε τίποτα μέσα».