Η Βαγιεκάνο κέρδισε τη Μπαρτσελόνα και καθυστερεί τη φιέστα των «μπλαουγκράνα» - Νίκη παραμονής για τη Θέλτα
i

Βιγιαρεάλ - Βαγιεκάνο / Photo by Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Η Βαγιεκάνο κέρδισε τη Μπαρτσελόνα και καθυστερεί τη φιέστα των «μπλαουγκράνα» - Νίκη παραμονής για τη Θέλτα

Κώστας Τσιακλής 00:59 - 27.04.2023 / Ανανεώθηκε: 01:19 - 27.04.2023

Η Ράγιο Βαγιεκάνο επικράτησε με 2-1 της Μπαρτσελόνα και καθυστερεί τη μαθηματική στέψη των «μπλαουγκράνα». Στο άλλο παιχνίδι η Θέλτα πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις κόντρα στην Έλτσε και έκανε τεράστιο βήμα παραμονής.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο επικράτησε εντός έδρας της Μπαρτσελόνα με 2-1 και καθυστερεί τη μαθηματική στέψη και τη φιέστα των «Καταλανών». Στην άλλη αναμέτρηση η Θέλτα «λύγισε» στις καθυστερήσεις την Έλτσε και έκανε μεγάλο βήμα για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. 

Η πρώτη ευκαιρία ήταν στο 17’ για τους γηπεδούχους, με το σουτ του Σέρτζιο Καμέγιο να σταματά στον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα αφού ο Άλβαρο Γκαρθία με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή  νίκησε τον Γερμανό γκολκίπερ για το 1-0.

Η Μπαρτσελόνα «απείλησε» για πρώτη φορά στο 23’ όμως ο τερματοφύλακας της Ράγιο Βαγιεκάνο, Στόλε Ντιμιτριέβσκι, σταμάτησε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Ο Πολωνός επιθετικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 42’ όμως τελικά ήταν οριακά εκτεθειμένος και το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 53’ ο Φραν Γκαρθία ευνοήθηκε από την κόντρα με τον Φράνκι Ντε Γιόνγκ και έφυγε σε θέση τετ-α-τετ και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Η Βαγιεκάνο προσπάθησε να πετύχει και τρίτο γκολ όμως το σουτ του Καμέγιο στο 64' έφυγε άουτ.

Το μόνο που κατάφερε η Μπαρτσελόνα ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 83’με τον Λεβαντόβσκι, ο οποίος ευνοήθηκε από την κόντρα στην περιοχή της Βαγιεκάνο και με δυνατό σουτ πέτυχε το 18ο του γκολ στη φετινή La Liga.

Το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Μπαρτσελόνα διατήρησε τη διαφορά των 11 βαθμών που έχει από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη η Βαγιεκάνο ανέβηκε στην 9η θέση και στους 43 βαθμούς και διακιούται να ελπίζει για ευρωπαϊκό εισιτήριο αφού βρίσκεται στο -3 και στο -4 από Αθλέτικ Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα.

Στο άλλο παιχνίδι η Θέλτα δυσκολεύτηκε πάρα πολύ όμως τελικά κατάφερε να «λυγίσει» την ουραγό Έλτσε και έκανε τεράστιο βήμα για την πααμονή στην κατηγορία.

Στο 8’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ όμως ο τερματοφύλακας της Έλτσε, Εντγκάρ Μπαντία, απέκρουσε με όμορφο τρόπο το σουτ του Φραν Μπελτράν. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 62’ και ήταν ξανά για τη Θέλτα. Ο Κάρλες Πέρεθ εξαπέλησε ένα σουτ έξω από την περιοχή όμως στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Βίγκο έφτασε ξανά κοντά στο γκολ όμως ο Μπαντία σταμάτησε και την προσπάθεια του Γιόργκεν Στρίγκερ Λάρσεν. Η Έλτσε «απείλησε» και αυτή στο 74’ όμως ο γκολκίπερ της Θέλτα, Ιβάν Βιλάρ, απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Γκεράρντ Γκουμπάου.

Η λύτρωση για τη Θέλτα ήρθε στο 90' όταν ο Τζοσέφ Αιντού εκμετλλεύτηκε τη σέντρα του Φράνκο Τσέρβι και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0. Με τη νίκη της η Θέλτα σκαρφάλωσε στην 12η θέση με 39 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά της στους εννέα βαθμούς από τη Βαλένθια που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη η Έλτε παρέμεινε στους 13 βαθμούς και οι ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία είναι μόνο μαθηματικές.