Φρένο στον κατήφορο έβαλε η Σεβίλλη - Άλωσε την έδρα της Βαγιεκάνο

Φρένο στον κατήφορο έβαλε η Σεβίλλη - Άλωσε την έδρα της Βαγιεκάνο

Sportal newsroom 00:00 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:04 - 06.02.2024

Η Σεβίλλη επικράτησε 2-1 της Ράγιο Βαγιεκάνο εκτός έδρας και πήρε απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Σεβίλλη έχει κάκιστη πορεία στη φετινή La Liga κι έφτασε να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Στο ματς με τη Ράγιο Βαγιεκάνο έβαλε τέλος στον κατήφορο, αφού επικράτησε με 2-1.

Η κάτοχος του Europa League είχε πέντε ματς χωρίς νίκη. Μέτρησε τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία. Η τελευταία της νίκη ήταν στις 19 Δεκεμβρίου με τη Γρανάδα και έκτοτε είδε νίκη μόνο στο Κύπελλο, αλλά κι εκεί αποκλείστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Για την 23 αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε κρίσιμο ματς εκτός έδρας με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία στα τελευταία τρία ματς είχε εντός έδρας ήττα από τη Λας Πάλμας, ισοπαλία εκτός με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και ήττα στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο.

Η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ στο 19’ με τον Εν-Νεσίρι, όμως, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 29’ με τον Παλαθόν. Στο 45’ και πάλι ο Εν-Νεσίρι έκανε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο κράτησαν το προβάδισμά τους και πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη, αλλά χρειάζονται κι άλλες για να νιώσουν ασφάλεια.

Να σημειωθεί ότι η Σεβίλλη συμπλήρωσε 12 χρόνια χωρίς ήττα στο «Βαγέκας». Τελευταία φορά ηττήθηκε τον Ιανουάριο του 2012, αφήνοντας τη Ράγιο με μόλις ένα «τρίποντο» στα τελευταία 13 ματς πρωταθλήματος και μόλις ένα σε 11 εντός έδρας αγώνες (1-5-5). Είναι, μάλιστα, η ομάδα με το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ της κατηγορίας στο σπίτι της, μετά την ουραγό Αλμερία.