Ο παικταράς που τρέλανε τη Λεωφόρο μαγεύει και την Ισπανία - Κυνηγάει τον Μπέλιγχαμ και οδηγεί την ομάδα έκπληξη (vid)

Ο παικταράς που τρέλανε τη Λεωφόρο μαγεύει και την Ισπανία - Κυνηγάει τον Μπέλιγχαμ και οδηγεί την ομάδα έκπληξη (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 18:36 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:39 - 11.11.2023

Ο Αρτέμ Ντόβμπικ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι παραλίγο να σοκάρει τον Παναθηναϊκό με τη Ντνίπρο, έχει βαλθεί να τρελάνει την Ισπανία με τη φανέλα της Χιρόνα. Είναι δεύτερος στον πίνακα των σκόρερ και κυνηγάει τον Μπέλιγχαμ.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον είδαν ζωντανά στο γήπεδό τους.

Διαπίστωσαν εύκολα ότι όλα όσα έλεγαν οι Ουκρανοί δεν ήταν υπερβολές. Το μεγάλο όπλο της Ντνίπρο ήταν ο Αρτέμ Ντόβμπικ. Ο 26χρονος (21 Ιουνίου 1996) διεθνής Ουκρανός φορ ήταν η μεγαλύτερη απειλή για το «τριφύλλι».

Ο ταλαντούχος επιθετικός, ο οποίος είναι αριστεροπόδαρος κι έχει ύψος 1,89 στο Κόζιτσε δεν τρόμαξε τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ένα πραγματικό θωρηκτό, που το αντιμετώπισαν οι «πράσινοι» με επιτυχία. Έτσι, πέρασαν με νίκη με 3-1 από την ουδέτερη Σλοβακία.

Η ρεβάνς φαινόταν ότι θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά στη Λεωφόρο ο Ντόβμπικ έδειξε την ποιότητά του. Ήταν διαρκής απειλή κι αυτός που με εξαιρετική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-1. Σ’ εκείνο το ματς η άμυνα του Παναθηναϊκού ένιωσε για τα καλά τον Ουκρανό παικταρά.

Το «τριφύλλι», όμως, πανηγύρισε, ενώ ο Ντόβμπικ ήταν δεδομένο ότι θ’ αποχωρήσει από τη Ντνίπρο. Για την απόκτησή του ακούστηκε η Λάτσιο, η Ρόμα, ομάδες της Γερμανίας, αλλά τον κέρδισε η Χιρόνα. Η ομάδα της Καταλονίας έβγαλε από το ταμείο της 7,5 εκατ. ευρώ. Ποσό ρεκόρ για τον σύλλογο, αλλά ο Ντόβμπικ έχει βαλθεί ν’ αποδείξει ότι δεν έπραξε άδικα.

Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος δεν βγήκε πρώτη φορά από τα σύνορα της πατρίδας του. Το 2018 η Μίντιλαντ τον απέκτησε ως ελεύθερο, μετά τον υποβιβασμό της Ντνίπρο, λόγω χρεών, αλλά στη Δανία είχε ένα γκολ σε 22 ματς. Έτσι, δόθηκε δανεικός στη Σοντερίσκε κι εκεί είχε 4 γκολ σε 23 αγώνες.

Ο Ντόβμπικ γύρισε στην Ουκρανία για τη Ντνίπρο, αλλά ο πόλεμος είχε προδιαγράψει το μέλλον του. Θα έπαιζε στην Ευρώπη και το καλοκαίρι που πέρασε, ως το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου, θα έπαιρνε μεταγραφή, όπως κι έγινε.

Στην Ισπανία ο Ντόβμπικ σε 13 συμμετοχές έχει 7 γκολ και 4 ασίστ. Θύματά του έως τώρα είναι οι Σοσιεδάδ, Βιγιαρεάλ, Μαγιόρκα, Αλμερία (δύο γκολ), Οσασούνα, Βαγιεκάνο (το απόγευμα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου). Ο Ουκρανός με τα επτά γκολ έπιασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ της La Liga, τους Μοράτα, Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μορένο (Βιγιαρεάλ) και κυνηγάει τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος έχει δέκα γκολ έως τώρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ντόβμπικ έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο έως τώρα στην εκπληκτική πορεία της Χιρόνα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή κι αν συνεχίσει μ’ αυτούς τους ρυθμούς, δεν θ’ αργήσει να πάρει κι άλλη μεταγραφή και να φέρει στον σύλλογο της Καταλογίας πολλαπλάσια χρήματα.