Ο πρόεδρος της La Liga παρείχε ψευδείς πληροφορίες στην υπόθεση Νεγκρέιρα για να βλάψει την Μπαρτσελόνα

Χαβιέρ Τέμπας

i

©Photo by Oscar J. Barroso / AFP7 via Getty Images/Ideal Images

Ο πρόεδρος της La Liga παρείχε ψευδείς πληροφορίες στην υπόθεση Νεγκρέιρα για να βλάψει την Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 15:24 - 09.09.2023

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας φαίνεται ότι παρείχε ψευδείς πληροφορίες στην υπόθεση Νεγκρέιρα για να βλάψει την Μπαρτσελόνα.

Η υπόθεση «Νεγκρέιρα» είναι μια συνεχιζόμενη ιστορία στο ισπανικό ποδόσφαιρο τους τελευταίους επτά μήνες, από τότε που κυκλοφόρησαν τα νέα για τη σχέση μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του Ενρίκες Νεγκρέιρα, του πρώην Αντιπροέδρου της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτητών (CTA). Η πρωταθλήτρια Ισπανίας, διερευνάται επί του παρόντος από την Εισαγγελία για το θέμα, επικαλούμενη πιθανή «αθλητική διαφθορά», αν και έχει αναφερθεί ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Είναι αξιοσημείωτο ωστόσο ότι υπάρχουν τώρα ισχυρισμοί ότι ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, ο οποίος ήταν πολύ ειλικρινής σχετικά με το θέμα, παρείχε ψευδείς πληροφορίες στην Εισαγγελία που χρησιμοποιήθηκαν «για να βλάψουν την Μπαρτσελόνα».

Σύμφωνα με την «Cronica Libre», ο Τέμπας παρουσίασε μια επιστολή στην Εισαγγελία στις 22 Φεβρουαρίου, η οποία περιελάμβανε επίσης ένα χειρόγραφο σημείωμα από τον πρώην διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Χοσέπ Κοντρέρας, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο.

Ο Τέμπας φέρεται να σημείωσε ότι τα ονόματα «Ρομάν», «Ροσέλ» και «Χοσέπ Μαρία», τα οποία αναφέρονται στην επιστολή, θα μπορούσαν να ήταν αυτά των  Σάντρο Ροσέλ, Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, και Ρόμαν Αμπογκάντο, ο οποίος στο παρελθόν ήταν υπεύθυνος για τις νομικές υπηρεσίες του συλλόγου. Ωστόσο, η έκθεση υποστηρίζει ότι η επιστολή χρονολογήθηκε πριν από 20 χρόνια, δηλαδή πριν ο Ροσέλ και ο Μπαρτομέου αναλάβουν τις αντίστοιχες προεδρίες τους.

Η έκθεση αναφέρει ότι τα τρία ονόματα, στην πραγματικότητα, αντιστοιχούν στην πραγματικότητα σε ορισμένους εργάτες και επαφές της οικογένειας Κοντρέρας της δεκαετίας του 1980 και του 1990, κανένα από τα οποία δεν έχει καμία σχέση με την Μπαρτσελόνα.

Πλέον, τον λόγο έχει η Εισαγγελία και το Δικαστήριο σε αυτή την τεκμηρίωση και την ψευδή κατηγορία που το μόνο συμφέρον του Τέμπας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ήταν να βλάψει την Μπαρτσελόνα, ​​τους πρώην προέδρους της.