Συναγερμός στη La Liga – Οπαδοί της Οσασούνα έβαλαν σβάστικα σε Ισραηλινό φορ και για την ασφάλειά του δεν θα παίξει με τη Γρανάδα

Συναγερμός στη La Liga – Οπαδοί της Οσασούνα έβαλαν σβάστικα σε Ισραηλινό φορ και για την ασφάλειά του δεν θα παίξει με τη Γρανάδα

Κώστας Τσιακλής 23:54 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:55 - 19.10.2023

Στο ματς Οσασούνα – Γρανάδα, οι οπαδοί των Βάσκων τόνισαν ότι περιμένει καυτή υποδοχή τον Ισραηλινό φορ Σον Βάισμαν. Εκτός αποστολής έμεινε ο παίκτης.

Η κατάσταση ξεφεύγει και στην Ευρώπη.

Η Οσασούνα και η Γρανάδα ανοίγουν την 10η αγωνιστική της La Liga και πρόσωπο του αγώνα αναμένεται να είναι ο Ισραηλινός επιθετικός των φιλοξενούμενων Σον Βάισμαν. Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, λοιπόν, επηρεάζει και τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο μοναδικός Ισραηλινός παίκτης στης La Liga αγωνίζεται στην ομάδα της Ανδαλουσίας και είναι ο Σον Βάισμαν.

Ο επιθετικός βρίσκεται στην Ισπανία από τον Αύγουστο του 2020. Αρχικά έπαιξε στη Βαγιαδολίδ. Σε πρόσφατη ανάρτηση για την Παλαιστίνη προκάλεσε αντιδράσεις και πλέον ο παίκτης με καταγωγή από τη Χάιφα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. «Γιατί δεν τον πυροβολεί ο Εζάελ στο κεφάλι;», έγραψε ο παίκτης και κατηγορήθηκε ότι συντηρεί το μίσος. Η Γρανάδα επίσημα δεν πήρε θέση για την υπόθεση, ενώ ο παίκτης διέγραψε αμέσως τη δημοσίευση.

Οι οπαδοί της Οσασούνα, ωστόσο, ξεκαθάρισαν ότι ετοιμάζουν εχθρική υποδοχή στο Ελ Σαντάρ. Οι φίλοι της Οσασούνα έχουν εκφραστεί πολλές φορές υπέρ της Παλαιστίνης και στο παρελθόν σε ένα παιχνίδι γέμισαν το πέταλο με παλαιστινιακές σημαίες. Μέσω του λογαριασμού τους, οι οργανωμένοι οπαδοί της καλούν τον κόσμο να αποδοκιμάσει τον Βάισμαν.

Σε αφίσα μάλιστα, τον έχουν διαγράψει και παράλληλα στο αστέρι του Δαυίδ τοποθέτησαν μία σβάστικα. Ο τεχνικός της Γρανάδα Πάκο Λόπεθ, πάντως, σε δηλώσεις του σήμερα, αναφερόμενος στον Βάισμαν είπε: «Είναι ένα λεπτό θέμα, είμαι ενάντια σε κάθε πόλεμο, όποιος κι αν είναι κι από όποιον κι αν προέρχεται. Ο παίκτης επηρεάζεται, αλλά η προπόνηση και οι αγώνες είναι μία διέξοδος γι’ αυτόν. Προπονείται εκπληκτικά και απολύτως ομαλά».

Σάλος στην Ισπανία με ύβρεις Ισραηλινού ποδοσφαιριστή στο Twitter: «Γιατί δεν αυτοκτονείς με μια σφαίρα στο κεφάλι;»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

20:57 - 13.10.2023

Σάλος στην Ισπανία με ύβρεις Ισραηλινού ποδοσφαιριστή στο Twitter: «Γιατί δεν αυτοκτονείς με μια σφαίρα στο κεφάλι;»

Ο Ισραηλινός παίκτης της Γρανάδας, Σον Γουάισμαν έχει καταγγελθεί στην επαρχιακή εισαγγελία για σειρά αλληλεπιδράσεων στα social media, λόγω της κατάστασης στη χώρα του.

Να σημειωθεί ότι στάση αναμονής προς το παρόν τηρεί για το θέμα και η La Liga.

Αργά το βράδυ, όμως, έγινε γνωστό ότι ο Ισραηλινός παίκτης δεν θα ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας του για τη Παμπλόνα. Αυτή η απόφαση πάρθηκε έπειτα από συνεννόηση που είχαν στελέχη της διοίκησης της Γρανάδας με την διοργανώτρια αρχή και με τις αστυνομικές αρχές.