Ο Ιωνικός πέρασε από τη Λαμία με αύρα Γρηγορίου κι ελπίζει (0-2)

Ο Ιωνικός πέρασε από τη Λαμία με αύρα Γρηγορίου κι ελπίζει (0-2)

Sportal newsroom 21:40 - 30.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 31.01.2023

Ο Ιωνικός πέρασε νικηφόρα (0-2) από την έδρα της Λαμίας στο ντεμπούτο του νέου τεχνικού της ομάδας, Μιχάλης Γρηγορίου.

Ο Ιωνικός πέρασε από την Λαμία, κερδίζοντας την ομώνυμη ομάδα με 2-0. Ο Μπεχαράνο με αυτογκόλ και ο Γιώργος Βαλεριάνος σκόραραν τα δύο τέρματα της ομάδας της Νίκαιας. Στην τελευταία θέση με έντεκα βαθμούς βρίσκεται ο Ιωνικός, ένα πόντο και μία θέση πάνω είναι η Λαμία.

Η Λαμία στο πρώτα λεπτά του αγώνα ξεκίνησε δυναμικά, χάνοντας έξι ευκαιρίες μέσα σε 16 λεπτά. Στο 18' ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Σάκιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπεχαράνο με κεφαλιά έβαλε γκολ στο λάθος τέρμα. Η ομάδα της Φθιώτιδας μετά το γκολ έπεσε και ο Ιωνικός το εκμεταλλεύτηκε. Στο 44' ο Βαλεριάνος έκανε σέντρα-σουτ και η μπάλα κατέληξε στο τέρμα με τα φάλτσα που πήρε. Λίγο μετά οι άνθρωποι της Λαμίας ανησύχησαν με τον Νίκο Βέργο, ο οποίος αισθάνθηκε ζαλάδα και έγινε αλλαγή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμό του αγώνα έπεσε αρκετά κάτι που βόλεψε την ομάδα της Νίκαιας, λόγω του προβαδίσματος. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε δύο ευκαιρίες με Καμπράλ και Μανούσο, αλλά δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν τον Χουτεσιώτη

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ - Βασιλαντωνόπουλος (Σιμόν 72'), Τζανετόπουλος, Πάβλοβετς, Αμπάντα - Μπεχαράνο (Στάνκο 55'), Σλίβκα - Μαρτίνεθ (Τσιλούλης 72'), Νούνιες (Ντε Βινσέντι 55'), Ρόμανιτς - Βέργος (Μανούσος 45+1').

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης - Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος - Σάκιτς (Τσίμπσαχ 90+2'), Κάνιας, Φαντιγκά (Ρουμπουλάκου 87') - Γουόλερι (Καμπράλ 46'), Μάντζης, Σεμπά (Αντούνες 77').

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο δεύτερο τέρμα του Ιωνικού. Η ομάδα της Νίκαιας μετά το δεύτερο τέρμα που πέτυχε έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και δεν άφησε την Λαμία να πλησιάσει την εστία της εύκολα και να απειλήσει. 

Ο MVP: Ο Γιώργος Βαλεριάνος, ο οποίος με το γκολ του στο 44' έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, ενώ ήταν και αρκετά καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Γιώργος Βαλεριάνος έβαλε το πρώτο του γκολ μετά τις 21 Ιανουαρίου του 2012, όταν αγωνιζόταν με τον Κεραυνό Γλυφάδας σε έναν αγώνα απέναντι στη Προοδευτική

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε τον αγώνα με 4-2-3-1, ξεκινώντας τον Γιώργο Μανούσο στην επίθεση, αντί του Νίκου Βέργου, που είχε ξεκινήσει στο προηγούμενο αγώνα με τον Λεβαδειακό. Αντίθετα ο Μιχάλης Γρηγορίου στο πρώτο του ματς με τον Ιωνικό κατέβηκε στη Λαμία με 4-4-2.