Γκολ, θέαμα και... τελικός για τον ΠΑΟΚ που έστησε πάρτι με πεντάρα στη Λαμία

Πανηγυρισμοί παικτών ΠΑΟΚ

i

Πανηγυρισμοί παικτών ΠΑΟΚ/©intime

Γκολ, θέαμα και... τελικός για τον ΠΑΟΚ που έστησε πάρτι με πεντάρα στη Λαμία

Μάνος Τσαλγατίδης 20:56 - 08.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 09.03.2023

O ΠΑΟΚ ισοπέδωσε εκτός έδρας τη Λαμία με 1-5 και προκρίθηκε για 7η φορά σε τελικό Κυπέλλου τα τελευταία 10 χρόνια.

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε τον δεύτερο ημιτελικού του Κυπέλλου Novibet ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε από τη Λαμία με 1-5 και έκλεισε θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με τον καλύτερο τρόπο, καθώς άνοιξε το σκορ στα 14 δευτερόλεπτα! Ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα βρήκε τον Αντρίγια, για να κάνει ο Σέρβος το παράλληλο γύρισμα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Κάλεντ Νάρεϊ με πλασέ.

Στη συνέχεια υπήρξε μια φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Αντέτζο έδωσε μπουνιά στην μπάλα μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Βεργέτης δεν είδε το πέναλτι, ενώ ούτε και οι Κουμπαράκης Ψάρρης στο VAR έδωσα σημασία στη φάση. Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του πάγκου του ΠΑΟΚ, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να βλέπει κίτρινη κάρτα για την αντίδραση του. Αυτή η φάση επηρέασε τον Δικέφαλο, που έχασε τον ρυθμό του.

Ωστόσο ακόμα και έτσι στο 20΄ οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν φάση, καθώς ο Νάρεϊ έκανε δυνατό σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Πέντε λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ βρήκε και άλλο γκολ. Ο Σάστρε έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή, είχε την ηρεμία να σπάσει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Κωνσταντέλιας με πλασέ έγραψε το 0-2.

Από το 25΄ έως το 27΄ Ο Δικέφαλος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, αφού αρχικά ο Κωνσταντέλιας ενώ απέφυγε τον Γκαραβέλη είδε την μπάλα να σταματά πάνω στον Βασιλαντωνόπουλο πριν αυτή περάσει τη γραμμή, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, το σουτ του Αουγκούστο πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Λαμίας.

Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε τον ρυθμό από το 0-2 και έπειτα αναγκάζοντας τη Λαμία να οπισθοχωρήσει και να κλειστεί στα καρέ της. Έτσι οι «ασπρόμαυροι» προσπαθούσαν να χτυπήσουν την αντίπαλο τους με μπαλιές στην πλάτη της ομάδας από τη Φθιώτιδα. Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τον Δικέφαλο να προηγείται και να έχει σκορ πρόκρισης.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Λεωνίδας Βόκολος έκανε αλλαγή, αφού πέρασε στο ματς τον Σιμόν στη θέση του Βασιλαντωνόπουλο, προκειμένου να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε διάθεση για να βρει τρίτο τέρμα, χωρίς ωστόσο να ανεβάζει την ένταση του απέναντι στην ομάδα από τη Φθιώτιδα.

Η πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου μέρους ήρθε στο 57ο λεπτό, όταν ο Νάρεϊ εκτέλεσε φάουλ και ο Ίνγκασον με καρφωτή κεφαλιά, ανάγκασε τον Γκαραβέλη να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση. Το γκολ δεν ήρθε στη συγκεκριμένη φάση, αλλά δεν άργησε κιόλας. Στο 62΄ ο Αουγκούστο με μαγική λόμπα άφησε άγαλμα τον Γκαραβέλη και έγραψε το 0-3.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν βάλει το πόδι στο γκάζι και δεν το έπαιρναν από εκεί. Έτσι, το 0-4 δεν άργησε να έρθει. Ο Τάισον έγινε κάτοχος της μπάλας στη μεσαία γραμμή, πήρε μέτρα έως την αντίπαλη περιοχή, βρήκε τον Μπράντον που πλάσαρε εύστοχα. Ο ΠΑΟΚ δεν σταματούσε και σκόραρε και πέμπτο γκολ! Ο Σάστρε μπήκε στην περιοχή της Λαμία και από διαγώνια θέση σούταρε για να γράψει το 0-5.

Το μόνο που κατάφερε η Λαμία ήταν να μειώσει σε 1-5 χάρη σε φανταστικό γκολ του Μαρτίνες με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ

Η λήξη του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 1-5 και έχει ήδη κλείσει εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος (46΄ Σιμόν), Κορνέζος, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (59΄Νούνιες), Στάνκο (59΄ Ντε Βινσέντι), Μαρτίνες, Σλίβκα, Ασκόφσκι (65΄ Αμπάντα) και Μανούσος (65΄Μεντίνα).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλιεριάκης, Ίνγκασον, Κεντζιόρα, Ντάντας, Αουγκούστο (63΄ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (63΄ Τάισον), Αντρίγια (74΄ Μπίσεβαρ), Νάρεϊ, Μπράντον (74΄ Τζίμας).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το ματς κρίθηκε στο 14ο δευτερόλεπτο. Ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ σε εκείνο το χρονικό σημείο και κάπως ο Δικέφαλος έσβησε κάθε ελπίδα της Λαμίας για πρόκριση.

MVP:

Ήταν ίσως η πιο δύσκολη ανάδειξη MVP, αφού Νάρεϊ, Σάστρε και Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν σε εξαιρετική βραδιά. Ωστόσο, ο Γερμανός είχε ελαφρά καλύτερη απόδοση από τους άλλους δύο.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ:

Ο Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα με το γνωστό σχηματισμό και το γνωστό πλάνο. Ο Λεωνίδας Βόκολος ήθελε απλά η ομάδα του να βγει από το γήπεδο με ένα σκορ που δεν θα θυμίζει το ματς του Δικεφάλου με τον Ιωνικό, για αυτό τον λόγο έριξε το βάρος στην αμυντική λειτουργία, αλλά δεν τα κατάφερε

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Μόλις στο 14ο δευτερόλεπτο του αγώνα σκόραρε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία, ένα από τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του θεσμού του Κυπέλλου.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH:

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στον Βόλο στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και θέλει τη νίκη, αφού ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί στο πρωτάθλημα. Η Λαμία από την άλλη, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Παναιτωλικό.