«Λαπόρτα και Πέρεθ έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις τους στην Ισπανική Ομοσπονδία»

Λαπόρτα - Πέρεθ

«Λαπόρτα και Πέρεθ έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις τους στην Ισπανική Ομοσπονδία»

Κώστας Τσιακλής 13:07 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 16.11.2023

Δημοσίευμα από την Ισπανία αναφέρει ότι οι πρόεδροι της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις που είχαν στην Ισπανική Ομοσπονδία.

Το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένιφερ Ερμόσο μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών έχει φέρει τα πάνω κάτω στην Ισπανική Ομοσπονδία. Ο πρώην πλέον Πρόεδρος της τιμωρήθηκε από την FIFA με τρία χρόνια αποκλεισμό από τα γήπεδα ενώ έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη από τις ισπανικές αρχές.

Η ημερομηνία των εκλογών δεν έχει οριστεί ακόμα και μετά την παραίτηση του Ρουμπιάλες, τον έλεγχο της RFEF έχει μια διαχειριστική επιτροπή με επικεφαλής τον προσωρινό πρόεδρο Πέδρο Ρόχα. Ένα δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας, El Confidencial, βάζει νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση αφού αναφέρει πως οι πρόεδροι των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, Φλορεντίνο Πέρεθ και Τζουάν Λαπόρτα έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις που είχαν στην Ομοσπονδία!

Όπως αναφέρεται, οι ίδιοι υποστήριξαν ότι δεν θέλουν να παρέμβουν στη διαδικασία των εκλογών και έτσι προχώρησαν στη σχετική απόφαση. Από την άλλη ο Πρόεδρος της CENAFE, Μιγκέλ Άνχελ Γκαλάν, ισχυρίζεται ότι οι δύο ισχυροί άντρες έλαβαν οδηγία από τις νομικές υπηρεσίες των συλλόγων τους μετά από ένα burofax που τους απέστειλε και τους προειδοποιούσε ότι μπορούσε να κινηθεί νομικά για τη μη προκήρυξη εκλογών. 

«Πιστεύω ότι οι νομικές υπηρεσίες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα συμβούλεψαν τους προέδρους τους να παραιτηθούν από τις θέσεις τους όταν έλαβαν το burofax μου. Στην οποία τους προειδοποίησα ότι η μη προκήρυξη εκλογών για την προεδρία της RFEF (με αποτέλεσμα να μη συμμορφωθεί με το καταστατικό της) θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πιθανό έγκλημα διοικητικής παρέκκλισης. Με αυτόν τον τρόπο, έχω το ελεύθερο να υποβάλω ποινική μήνυση για αυτό το υποτιθέμενο έγκλημα κατά του Πέδρο Ρόχα και των 26 μελών της διαχειριστικής επιτροπής του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκαλάν.