Η Μπαρτσελόνα «απέδρασε» από τα Κανάρια νησιά με υπογραφή Γκουντογκάν

Λας Πάλμας - Μπαρτσελόνα

i

© PrtScr

Η Μπαρτσελόνα «απέδρασε» από τα Κανάρια νησιά με υπογραφή Γκουντογκάν

Πάνος Κορομηλάς 00:44 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 05.01.2024

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αγχώθηκε αλλά τελικά η Μπαρτσελόνα έφυγε με το διπλό από τα Κανάρια νησιά, επικρατώντας της Λας Πάλμας με 1-2, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκουντογκάν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ξεκίνημα με το δεξί στη νέα χρονιά για την Μπαρτσελόνα, που φιλοξενήθηκε από τη Λας Πάλμας για την 19η αγωνιστική της La Liga. Οι Καταλανοί ζορίστηκαν, βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, όμως είχαν τα ψυχικά αποθέματα να κάνουν την ανατροπή, επικρατώντας εν τέλει με 2-1. 

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, η οποία παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς σε απόσταση επτά πόντων από Ρεάλ Μαδρίτης και Χιρόνα που οδηγούν την κούρσα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Στην πρώτη τους σημαντική ευκαιρία στο ματς, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκoρ. Πρωταγωνιστές  ήταν δύο παίκτες με παρελθόν στους «μπλαουγκράνα». Ο Σάντρο Ραμίρεζ έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μουνίρ Ελ Χαντάντι πλάσαρε εύστοχα, προλαβαίνοντας την έξοδο του Πένια.

Η Λας Πάλμας έδειχνε μεγαλύτερη διάθεση στο πρώτο μέρος και είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Σάντρο στο 30ο λεπτό, όμως το σουτ του Ισπανού επιθετικού σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Τσάβι ανέβασε την απόδοσή της. Πήρε από νωρίς τον έλεγχο της μπάλας και κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα. Στο 56ο λεπτό, ο Φεράν Τόρες εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση της άμυνας των γηπεδούχων και με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η επόμενη σημαντική ευκαιρία στο ματς όμως ανήκε στη Λας Πάλμας. Στο 77' ο Μάρμολ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Πένια.

Με την είσοδο των Γιαμάλ και Βίτορ Ρόκε στο ματς, η Μπαρτσελόνα έγινε πιο κινητική, έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους και εν τέλει δικαιώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σινγκράβεν έσπρωξε τον Γκουντογκάν, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Γερμανός χαφ νίκησε τον Βαγιές, λυτρώνοντας την ομάδα του.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 19ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ