Θετικά νέα για την υγεία του Λαβέτσι: Βγήκε από την κλινική και εμφανίστηκε σε γήπεδο της Αργεντινής

Εζεκιέλ Λαβέτσι

i

© PrtScr

Θετικά νέα για την υγεία του Λαβέτσι: Βγήκε από την κλινική και εμφανίστηκε σε γήπεδο της Αργεντινής

Πάνος Κορομηλάς 19:05 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 11.02.2024

Θετικά εξελίσσεται η υπόθεση της υγείας του Εζεκιέλ Λαβέτσι, ο οποίος εμφανίστηκε ξανά σε γήπεδο της Αργεντινής, ένα μήνα μετά την εισαγωγή του σε ψυχιατρική κλινική.

Ο Εζεκιέλ Λαβέτσι, στις αρχές Ιανουαρίου είχε εισαχθεί σε ίδρυμα ψυχικής υγείας της Αργεντινής, πάσχοντας από υπομανία. Ο δικηγόρος του, Μαουρίσιο Ντ' Αλεσάντρο, είχε αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρώην επιθετικός των Παρί Σεν Ζερμέν και Νάπολι, τονίζοντας πως έπασχε από μια διαταραχή, η οποία επηρεάζει τη διάθεση και μπορεί να οδηγήσει το άτομο που υποφέρει από αυτήν σε αυτοτραυματισμό.

Ο ίδιος ο Λαβέτσι, μίλησε λίγο πριν την εισαγωγή του στην ψυχιατρική κλινική τονίζοντας πως ήταν η μοναδική λύση, ώστε να βελτιώσει τη ζωή του: 

«Προσπάθησα να καθαρίσω σε μια άλλη κλινική στο Μπουένος Άιρες, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα άλλη επιλογή. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το κάνω. Πρέπει να αλλάξω τη ζωή μου και τις συνήθειές μου. Και πρέπει να τα κάνω όλα αυτά για τον γιο μου. Είχα πέσει πολύ χαμηλά».

Πάντως, η κατάσταση της υγείας του φαίνεται πως βελτιώνεται, με τον ίδιο να παίρνει εξιτήριο από την κλινική και «να δίνει το παρών» στις κερκίδες ενός αγώνα για τη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής. Αυτή ήταν και η πρώτη δημόσια εμφάνιση του μετά τη γνωστοποίηση της περιπέτειας της υγείας του. 

Υπενθυμίζεται, πως πριν λάβει την απόφαση να εισαχθεί στο ψυχιατρικό ίδρυμα, ο Λαβέτσι αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιά χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι. 

«Τα ξημερώματα άρχισε να φωνάζει και να λέει ότι υπήρχε κόσμος στο σπίτι. Ο αδερφός του άρχισε να ψάχνει παντού και άρπαξε ένα ψαλίδι. Του είπε ότι δεν υπήρχε κανείς. Ο Λαβέτσι επέμεινε ότι υπήρχε. Εκείνη τη στιγμή μπήκε σε κατάσταση έντασης και έχασε την ψυχραιμία του. Ο αδερφός του τον άρπαξε και έπεσαν στο έδαφος.

Όταν έπεσε ο Λαβέτσι ένιωσε οξύ πόνο. Τα επιφανειακά τραύματα στην κοιλιά προκλήθηκαν από αυτό το ψαλίδι και όχι από κανένα άλλο τραυματισμό», είχε πει ο Ντ' Αλεσάντρο, περιγράφοντας με λεπτομέρεια τον τραυματισμό του.

Ο 38χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ολοκλήρωσε μια σπουδαία καριέρα το 2020. Διακρίθηκε τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και σε διεθνές, μετρώντας 51 εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής.