«Ποδαρικό» με νίκη αλλά και άγχος για τον Παναθηναϊκό στη Λιβαδειά
i

Βέρμπιτς, Σπόραρ, Παλάσιος, Κουρμπέλης / Intime

«Ποδαρικό» με νίκη αλλά και άγχος για τον Παναθηναϊκό στη Λιβαδειά

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:14 - 03.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:02 - 03.01.2023

Με γκολ του Βέρμπιτς και με μεγάλη νευρικότητα, ο κακός Παναθηναϊκός πέρασε με διπλό από τη Λιβαδειά και ετοιμάζεται για το ντέρμπι των πρωτοπόρων με την ΑΕΚ.

Το πάθημα έγινε μάθημα… κατά το ήμισυ. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά, δεν έχασε βαθμούς όπως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, άρχισε με νίκη το 2023, όμως και πάλι προβλημάτισε με την απόδοση του.

Είναι προφανές ότι οι «πράσινοι» δεν νιώθουν την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά του πρώτου γύρου. Κάτι έχει αλλάξει στην ψυχολογία τους και τους εμποδίζει να παρουσιάσουν τις πραγματικές δυνατότητες τους. Νευρικότητα, άγχος, βεβιασμένες επιλογές, συνέθεσαν το μωσαϊκό μίας κακής εμφάνισης του Τριφυλλιού.

Έστω και έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε τους τρεις βαθμούς που είχε ανάγκη και κέρδισε ηρεμία, για να ετοιμαστεί για το αθηναϊκό ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας. Ένα ματς που δεν θα κρίνει τον τίτλο, αλλά έχει σημασία για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, ο Λεβαδειακός ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Η ομάδα της Βοιωτίας στερείται ποιότητας, ώστε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο και έχει σοβαρές δυσλειτουργίες. Η ενίσχυση τον Ιανουάριο κρίνεται επιβεβλημένη, εάν θέλει να έχει πιθανότητες σωτηρίας.

Όταν η μεσαία γραμμή αδυνατεί να οργανώσει, ο Παναθηναϊκός περιμένει βοήθειες από τον Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός ακριβοπληρώθηκε μεταξύ άλλων και για τη δυνατότητα του να δημιουργεί από την άμυνα και αυτό συνέβη στη φάση του 0-1. Ο Μάγκνουσον άνοιξε ωραία τη μπάλα στον Σπόραρ, αυτός μπήκε από αριστερά στην περιοχή και πάσαρε παράλληλα στον επερχόμενο Βέρμπιτς, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία!

Ο Τιμοτέους Πούχατς παραλίγο να συνδυάσει το ντεμπούτου στην Ελλάδα με γκολ. Μετά από μία ωραία ενέργεια του Ιωαννίδη, ο οποίος έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Παλάσιος και έβγαλε μόνο στην περιοχή τον Πολωνό αριστερό μπακ, με τον τελευταίο να σκοράρει με τεχνικό σουτ. Ωστόσο, μετά από κάλεσμα του VAR, ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ επειδή στην αρχή της φάσης, ο Ιωαννίδης χτύπησε τον Βήχο με το χέρι.

Δυστυχώς, το παιχνίδι σημαδεύτηκε από την ανοησία ενός αστυνομικού, ο οποίος λίγο μετά τη λήξη του ημιχρόνου, πέταξε αναίτια δακρυγόνο στην εξέδρα που φιλοξενούσε οπαδούς του Παναθηναϊκού. Άνθρωποι μπήκαν στο τερέν για να φύγουν και να γλυτώσουν, οικογενειάρχες αποχώρησαν με τα παιδιά τους και ένα ήσυχο ματς, άφησε άσχημες εικόνες…

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η χαμένη ευκαιρία του Βρακά στο 64’, μετά το παραλίγο ολέθριο λάθος γύρισμα του Χουάνκαρ, εάν ευοδωνόταν, ίσως να άλλαζε το ρου της αναμέτρησης.

Ο MVP: Ο μη.. χειρών, βέλτιστος. Ο Μπερνάρ είναι ο μόνος από τους μεσοεπιθετικούς ο οποίος παίζει καλά, έχει ένταση και με τις εμπνεύσεις του δημιουργεί. Ωστόσο, κανένας από τους συμπαίκτες του δεν αξιοποιεί τις πάσες…

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Γιάσμινκο Βέλιτς προσπάθησε να πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό, για να εκμεταλλευτεί το κακό μομέντουμ του Τριφυλλιού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσίασε την αναμενόμενη ενδεκάδα, με την προσδοκία να αξιοποιήσει την ποιότητα των μεσοεπιθετικών του.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: O Λεβαδειακός θα υποδεχτεί το Σάββατο τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 17:30, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ την Κυριακή στις 19:30 στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο ντέρμπι των πρωτοπόρων.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Μπάχανακ, Τσάπρας, Βήχος, Χάμοντ (64’ Μέχια), Συμελίδης (84’ Γιαννιώτας), Νίκας (46’ Βρακάς), Τορό (76’ Λούαλουα), Μουτίνιο, Δούμτσιος (76’ Τσιριγώτης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (79’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (79’ Πούχατς), Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (69’ Τσόκαϊ), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης)