Με φόρα από τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα, 3-1 τον Λεβαδειακό!
i

Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα/©intime

Με φόρα από τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα, 3-1 τον Λεβαδειακό!

Sportal newsroom 19:22 - 07.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:41 - 07.01.2023

Τη δεύτερη νίκη του μέσα στο 2023 πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Θανάση Στάικου επιβλήθηκε με 3-1 του Λεβαδειακού για τη 17η αγωνιστική της Superleague.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα το 2023 κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Θανάση Στάικου, λίγες μέρες μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, επιβλήθηκε με 3-1 του Λεβαδειακού και έφτασε τους 17 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός μετράει δύο ήττες μέσα στο νέο έτος και έμεινε στους 11 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 45ο λεπτό. Οι Γιαννιώτες πέτυχε δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο μέρος και εξασφάλισαν το τρίποντο. Ο Λεβαδειακός πέτυχε το γκολ της τιμής στο 88ο λεπτό. 

Ο ΠΑΣ είχε την κατοχή της μπάλας και την κυριαρχία των κινήσεων τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 20ό λεπτό αλλά ο Τσάπρας έκοψε με φοβερή προβολή τον Μπάλαν.

Τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ είχε ευκαιρία με τον Μορέιρα να αστοχεί από καλή θέση. Στο 29' ήταν σειρά του Λεβαδειακού να απειλήσει με τον Νίκα να βγαίνει τετ-α-τετ αλλά να μην βρίσκει στόχο. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα, ο Καραχάλιος έκανε τη σέντρα, ο Μπάλαν εκτέλεσε με τη μία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 του ΠΑΣ.

Προσγείωσε ανώμαλα την ΑΕΚ ο ΠΑΣ!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:12 - 03.01.2023

Προσγείωσε ανώμαλα την ΑΕΚ ο ΠΑΣ!

Ο εξαιρετικά αποτελεσματικός ΠΑΣ «χτύπησε» όλα τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο και επικράτησε 2-1 στους «Ζωσιμάδες», με την Ένωση να προβληματίζει λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Λεβαδειακός μπήκε επιθετικά και απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Ο ΠΑΣ έκανε το 0-2 με τον Εραμούσπε στο 65ο λεπτό, κόντρα στη ροή που είχε ο αγώνας σε εκείνος το σημείο, και σημείωσε τρίτο γκολ με τον Παμλίδη στο 69' καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Ο Λεβαδειακός μείωσε στο 88' με εντυπωσιακό σουτ του Παναγιώτου από τα 30 μέτρα.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (71' Τζημόπουλος), Τσάπρας, Μπαχανάκ, Βήχος (72' Λούα Λούα), Χάμοντ, Νίκας (46' Τορό), Μουτίνιο, Βρακάς (72' Παναγιώτου), Συμελίδης (79' Μεχία), Δούμτσιος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (64' Λιάσος), Τζίνο (89' Νίνης), Μορέιρα, Παμλίδης, Μπαλάν (86' Σταματελόπουλος).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το 1-1. Ο ΠΑΣ έκανε το 0-2 στο 65' κόντρα στη ροή του αγώνα εκείνη τη στιγμή εξασφαλίζοντας ουσιαστικά το τρίποντο αφού τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παμλίδης έκανε το 0-3 με ωραίο βολέ.

Ο MVP: Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Αρχικά, έσωσε τον ΠΑΣ από σίγουρο γκολ στο 61' μετά από σουτ του Τόρο. Τέσσερα λεπτά αργότερα σκόραρε και ουσιαστικά εξασφάλισε το τρίποντο για την ομάδα του Θανάση Στάικου.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Δύο σερί νίκες μετράει μέσα στο 2023 ο ΠΑΣ, που έχει κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση στο νέο έτος. Η ομάδα των Ιωαννίνων επιβλήθηκε με 2-1 της ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Λεβαδειακός και με 4-3-3 ο ΠΑΣ του Θανάση Στάικου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 45λεπτο μεταφράζοντας την κυριαρχία τους σε γκολ, λίγα δεύτερα πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Λεβαδειακός κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης στο ξεκίνημα

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Την επόμενη αγωνιστική, ο Λεβαδειακός έχει εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ενδιάμεσα (11/1), η ομάδα της Λιβαδειάς αντιμετωπίζει τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στον επαναληπτικό των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του κυπέλλου. Ο ΠΑΣ θα παίξει με τον Παναθηναϊκό εντός έδρας για τη 18η αγωνιστική της Superleague.

Tags: