Ο Τσάμπι Αλόνσο και η Λεβερκούζεν, συνεχίζουν με... κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν

Τσάμπι Αλόνσο

i

© PrtScr

Ο Τσάμπι Αλόνσο και η Λεβερκούζεν, συνεχίζουν με... κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν

Ιάσονας Τσίλης 20:07 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 05.09.2023

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή χρονιά και με τον Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο, από το ξεκίνημα της περιόδου αυτή τη φορά, δείχνει έτοιμη για... μεγάλα πράγματα.

Μαζί με τη Μπάγερν Μονάχου, είναι η μοναδική ομάδα της Bundesliga που έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μάλιστα, έχει πετύχει ήδη 11 γκολ, ενώ σε κανέναν από τους τρεις αγώνες της δεν σκόραρε λιγότερα από τρία.

Την περσινή χρονιά, ο Τσάμπι Αλόνσο παρέλαβε τις «ασπιρίνες» σε πολύ δυσμενή κατάσταση, αφού έπειτα από επτά αγωνιστικές, βρίσκονταν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και κατάφερε να κάνει θαύματα στον πάγκο, οδηγώντας τις στην έκτη θέση και στην απευθείας πρόκριση για τους ομίλους του φετινού Europa League.

Παράλληλα, η Λεβερκούζεν πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του ομίλου με Πόρτο, Μπριζ και Ατλέτικο Μαδρίτης, αφήνοντας τους «ροχιμπλάνκος» στην τελευταία θέση του γκρουπ. Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Europa League, όπου αποκλείστηκε από τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Το καλοκαίρι προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες, με κορυφαίες αυτές των Γκράνιτ Τσάκα, Νέιθαν Τέλα και Βίκτορ Μπονιφάς, ενώ από σημαντικούς παίκτες αποχώρησαν οι Ντιαμπί, Μπάκερ και Ντεμιρμπάι. Με αυτό τον τρόπο, κρατήθηκε ο βασικός κορμός από πέρυσι και υπήρξε και η απαραίτητη ανανέωση που χρειάζεται κάθε ομάδα μετά από μια επιτυχημένη χρονιά.

Φέτος, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες, με τον Ισπανό τεχνικό να βρίσκεται από την αρχή στον πάγκο σε αντίθεση με πέρυσι και να πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή εκκίνηση στη σεζόν στο πρωτάθλημα, όπου θα επιδιώξει σίγουρα την είσοδο στην τετράδα και γιατί όχι, μια δυνατή κούρσα στη μάχη του τίτλου.

Φυσικά, υπάρχει και ο στόχος της Ευρώπης, όπου θα προσπαθήσει να πετύχει ότι δεν κατάφερε την περασμένη χρονιά και να κατακτήσει το Europa League. Ο όμιλος της, μοιάζει αρκετά βατός, αφού θα αντιμετωπίσει τις Καραμπάγκ, Μόλντε και Χάκεν.

Ο Ισπανός προπονητής, φαίνεται να έχει μεγάλες προοπτικές και ίσως είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να ακούγεται το όνομα του, για ακόμα μεγαλύτερες ομάδες, ιδιαίτερα αν καταφέρει φέτος να συνεχίσει το εξαιρετικό του έργο με τις «ασπιρίνες».