Λεονάρντο: «Μέσι, Νεϊμάρ κι Εμπαπέ δεν είχαν ποτέ υποστήριξη από την Παρί»

Νεϊμάρ & Κιλιάν Εμπαπέ & Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Lionel Hahn/Getty Images/Ideal Images

Λεονάρντο: «Μέσι, Νεϊμάρ κι Εμπαπέ δεν είχαν ποτέ υποστήριξη από την Παρί»

Κώστας Τόπας 10:40 - 06.09.2023

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λεονάρντο αναγνώρισε ότι δεν έγιναν αρκετά για να νιώσουν άνετα στους Παριζιάνους, οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ.

O Λεονάρντο, πρώην αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέ, δήλωσε ότι οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ δεν είχαν υποστήριξη και αναγνώριση από το γαλλικό σύλλογο για να επιτύχουν μια νικηφόρα «κατάσταση πνεύματος».

Σε συνέντευξή του στο portal «Ge» που κυκλοφόρησε την Τρίτη (06/09), ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής απέκλεισε ότι ένας από τους παράγοντες που κατέστρεψαν την περίφημη επιθετική «τριπλέτα» ήταν τα προβλήματα «εγώ» μεταξύ τους.

«Αυτοί οι τύποι που έχουν αυτό το επίπεδο ταλέντου δεν είναι περίπλοκοι. Λύνουν περισσότερα προβλήματα από όσα δημιουργούν και, αν πρέπει να λυθούν τα προβλήματά τους, αυτό γίνεται. Πρέπει να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά», ανέλυσε.

Ωστόσο, θεώρησε ότι δεν τα πήγαν όπως αναμενόταν στο γήπεδο γιατί μέσα από τον σύλλογο δεν έκαναν αρκετά για να νιώσουν «άνετα».

«Είναι στο χέρι του συλλόγου να κάνει αυτή τη δουλειά»

Ο Λεονάρντο, ο οποίος ήταν μέλος της διευθυντικής ομάδας που υπέγραψε τον Μέσι για την Παρί, τότε στη δεύτερη θητεία του ως διευθυντής, εξήγησε ότι εναπόκειτο στην ηγεσία του συλλόγου να βοηθήσει τους παίκτες «να αισθάνονται καλά», να έχουν μια αίσθηση «αναγνώρισης» και «να είναι σε καλή ψυχική κατάσταση». Αυτό βέβαια δεν συνέβη τις τελευταίες δύο σεζόν για το «MNM».

Για να προσθέσει στη συνέχεια ότι: «Και αν πρέπει να λύσετε ένα πρόβλημα, πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Πρέπει να δεχτείτε τις ποινές και τα μπόνους. Είναι στο χέρι του συλλόγου να κάνει αυτή τη δουλειά, στους ηγέτες». Ο Λεονάρντο αναζωπυρώθηκε επίσης για την κριτική του στάση απέναντι στον Κιλιάν Εμπαπέ στην αρχή του καλοκαιριού. «Έχω ήδη απαντήσει σε αυτή την ερώτηση και συνήθως δεν επανέρχομαι στο ίδιο θέμα», τόνισε ξανά.

Στις αρχές Ιουλίου, ο Λεονάρντο είχε εκτιμήσει ότι ο Εμπαπέ «δεν ήταν ακόμη ένας παίκτης ικανός να καθοδηγήσει πραγματικά μια ομάδα» και ότι «δεν είναι ηγέτης» για την Παρί.