«Κόλλησε» στο μηδέν για πρώτη φορά στη σεζόν η Λεβερκούζεν!
i

Photo by Marius Becker/picture alliance via Getty Images

«Κόλλησε» στο μηδέν για πρώτη φορά στη σεζόν η Λεβερκούζεν!

Sportal newsroom 22:17 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:23 - 27.01.2024

Η πρωτοπόρος Λεβερκούζεν δεν σκόραρε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, με την Γκλάνταμπαχ να την κρατάει στο μηδέν (0-0) και να της δημιουργεί πρόβλημα, καθώς η Μπάγερν πλέον είναι στο -2.

Στάση Γκλάντμπαχ για τη Λεβερκούζεν, που για πρώτη φορά φέτος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, παρότι είχε 28 τελικές! Έτσι, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ και πήρε... φωτιά η μάχη του τίτλου, με την Μπάγερν Μονάχου να είναι πλέον, στο -2 από την κορυφή της Bundesliga.

Όσον αφορά το παιχνίδι, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ήταν σαφώς ανώτερη από τα «πουλάρια» (75%-25% η κατοχή, 28-4 οι τελικές, 9-3 εντός εστίας), αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει κάποια ευκαιρία της σε γκολ, με αποτέλεσμα να μείνει με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Διπλό για την Μπάγερν που μείωσε στον πόντο από την κορυφή, διέλυσε με πεντάρα τη Λειψία η Στουτγκάρδη

Χτίζει σερί η Μπάγερν και πλησιάζει την κορυφή! Μετά τη νίκη επί της Ουνιόν Βερολίνου μέσα στην εβδομάδα, οι Βαυαροί έφυγαν με το τρίποντο και από την έδρα της Άουγκσπουργκ, της οποίας επικράτησαν με 3-2 σε ένα φοβερό παιχνίδι.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ δεν ήταν εντυπωσιακή μία ακόμη φορά, αλλά ήταν αποτελεσματική και πήρε τη νίκη με τα γκολ των Πάβλοβιτς (23'), Ντέιβις (45') και Κέιν (58'), μειώνοντας στον ένα βαθμό τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας, όπου βρίσκεται η Λεβερκούζεν, η οποία όμως έχει ένα ματς λιγότερο (αυτό με την Γκλάνταμπαχ απόψε στις 19:30).

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη νίκη της Στουτγκάρδης στο ντέρμπι της αγωνιστικής κόντρα στη Λειψία με το εντυπωσιακό 5-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Ουντάβ, που πέτυχε χατ τρικ, και ενίσχυσε την πορεία της ομάδας του για τη συμμετοχή της την επόμενη σεζόν στο Champions League.

Από 'κει και πέρα, η Βέρντερ Βρέμης πήρε τη νίκη με 3-1 κόντρα στη Φράιμπουργκ, Βόλφσμπουργκ και Κολωνία ήρθαν ισόπαλες με 1-1, ενώ ισόπαλες με το ίδιο σκορ ήρθαν και οι Χόφενχαϊμ και Χάιντενχαϊμ. Η αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Bundesliga θα πέσει με τις αναμετρήσεις Ουνιόν Βερολίνου - Ντάρμσταντ (28/1, 16:30) και Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μπόχουμ (28/1, 18:30).

Η 19Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ BUNDESLIGA

Η 20Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ BUNDESLIGA

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA