Ούτε η Ρεάλ, ούτε η Μάντσεστερ Σίτι: Ο Τσάμπι Αλόνσο πέτυχε κάτι μοναδικό με την Λεβερκούζεν που άλλος δεν κατάφερε

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Photo by Lars Baron/Getty Images) (Photo by Lars Baron/Getty Images/Ideal Images

Ούτε η Ρεάλ, ούτε η Μάντσεστερ Σίτι: Ο Τσάμπι Αλόνσο πέτυχε κάτι μοναδικό με την Λεβερκούζεν που άλλος δεν κατάφερε

Κώστας Τόπας 08:23 - 20.04.2024

Ο Τσάμπι Αλόνσο συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με την Λεβερκούζεν, η οποία παραμένει χωρίς ήττα σε 44 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ούτε Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Ιντερ ή Γιουβέντους. Καμί από αυτές δεν έχει πετύχει το ορόσημο που πέτυχε η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο μετά την ισοπαλία κόντρα στη Γουέστ Χαμ για τα προημιτελικά του Europa League.

Οι Γερμανοί είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία των Top 5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έφτασαν τους 44 αγώνες χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, με 36 νίκες και 8 ισοπαλίες. Αριθμοί που οδηγούν την πρωταθλήτρια της Bundesliga, την φιναλίστ του Κυπέλλου Γερμανίας και την ομάδα που βρίσκεται στα ημιτελικά του Europa League να είναι ξεκάθαρα υποψήφια για την κατάκτηση του τρεμπλ φέτος.

Η αφαίρεση 18 βαθμών της Φίτεσε, ο υποβιβασμός μετά από 35 χρόνια και ο «παράνομος» ρόλος του Αμπράμοβιτς
REST OF THE WORLD

08:08 - 20.04.2024

Η αφαίρεση 18 βαθμών της Φίτεσε, ο υποβιβασμός μετά από 35 χρόνια και ο «παράνομος» ρόλος του Αμπράμοβιτς

H ανεξάρτητη επιτροπή αδειοδότησης της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (KNVB), επέβαλλε ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών στην ομάδα του Άρνεμ για σωρεία παραβάσεων. Ποιος ο ρόλος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

«Τα ρεκόρ δεν είναι κάτι που μου αρέσει να σκέφτομαι πάρα πολύ, αλλά μόλις τους πετύχεις, προσπαθείς να τους εκτιμήσεις και ξέρεις ότι είναι συνέπεια πολλών καλών πραγμάτων που κάνουμε και δεν θέλουμε να σταματήσουμε», εξήγησε ο Τσάμπι Αλόνσο.

Η φιλοδοξία του Αλόνσο με την ομάδα του δεν έχει όρια και αφού έσπασε αυτό το νέο ρεκόρ σκέφτεται ήδη το επόμενο. «Υπάρχουν 44 παιχνίδια, αλλά αν μπορέσουμε να το κάνουμε λίγο περισσότερο θα είναι υπέροχο. Όταν σε 10 χρόνια κάποιος το ξεπεράσει, θα τον συγχαρούμε, αλλά προς το παρόν είμαστε ευχαριστημένοι με τα καλά αποτελέσματα και με τη νοοτροπία να μπορούμε να επιστρέψτε στις δύσκολες στιγμές», είπε ο Ισπανός προπονητής των «ασπιρινών».

Τα καλύτερα σερί στο Top-5 της Ευρώπης

  • Μπάγερ Λεβερκούζεν 44

  • Γιουβέντους 43

  • Μίλαν 42

  • Ρεάλ Μαδρίτης 40

  • Ίντερ 40

  • Νότιγχαμ Φόρεστ 40

  • Φιορεντίνα 40