Γουατάρου Έντο ο εκλεκτός της Λίβερπουλ - Περνάει ιατρικά και υπογράφει

Γουατάρου Έντο

i

©printscreen

Γουατάρου Έντο ο εκλεκτός της Λίβερπουλ - Περνάει ιατρικά και υπογράφει

Ιάσονας Τσίλης 12:32 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:33 - 17.08.2023

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Γουατάρου Έντο από τη Στουτγκάρδη βρίσκεται η Λίβερπουλ, με τον Ιάπωνα να κλείνει το κενό της ομάδας στη θέση «6».

Μετά το... ναυάγιο της υπόθεσης Καϊσέδο, η Λίβερπουλ έκανε ρελάνς για την απόκτηση του Ρομέο Λάβια, όμως η Τσέλσι της πήρε ξανά τον παίκτη «μέσα από τα χέρια». 

Η ομάδα του Κλοπ, τελικά κατέληξε στον Γουατάρου Έντο, για να καλύψει τη θέση του αμυντικού μέσου, στην οποία η ενίσχυση ήταν επιβεβλημένη.

Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι και... πρώτο όνομα. Αρκετοί μπορεί να μη τον γνώριζαν μέχρι και σήμερα. Αγωνιζόταν στη Bundesliga τα τελευταία τρία χρόνια με τη φανέλα της Στουτγκάρδης, έχοντας υπάρξει συμπαίκτης με τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο. Μάλιστα έχει «σερβίρει» τέσσερα γκολ για τον Έλληνα στόπερ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι την τριετία που αγωνιζόταν στη Γερμανία, κατέγραψε 99 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, απόλυτα μοιρασμένες με 33 κάθε χρονιά. Μέτρησε συνολικά 15 γκολ και 12 ασίστ, με την περσινή σεζόν να είναι η πιο παραγωγική του με πέντε γκολ και ισάριθμες τελικές πάσες.

Ο 30χρονος μέσος, αγωνίζεται και με την Εθνική ομάδα της Ιαπωνίας από το 2015 και έχει 50 συμμετοχές με δύο γκολ.

Η διαφαινόμενη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ, θα αποτελέσει την κορυφαία της καριέρας του, με τους «κόκκινους» να ευννοούνται από τη συγκυρία, καθώς η Στουτγκάρδη υποβιβάστηκε πέρσι και έτσι η φυγή του Γουατάρου Έντο έγινε πιο εύκολη. 

Αυτά που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, είναι κυρίως η σταθερότητα που τον διακρίνει στο παιχνίδι του, μαζί με την πειθαρχία που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής. Μπορεί κιόλας σε ειδικές συνθήκες να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός, δίνοντας έτσι ακόμα περισσότερες επιλογές στον Γιούργκεν Κλοπ.