Η Κ16 της Λίβερπουλ αποχώρησε από τον αγώνα όταν παίκτης της δέχθηκε ρατσιστική επίθεση

Οπαδοί της Λίβερπουλ

i

©intime

Η Κ16 της Λίβερπουλ αποχώρησε από τον αγώνα όταν παίκτης της δέχθηκε ρατσιστική επίθεση

Μαρία Δαλιάνη • 11:41 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Ο αγώνας ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Γιουβέντους στο πλαίσιο του «Next Generation Trophy» σημαδεύτηκε από ένα άσχημο περιστατικό καθώς παίκτης των «Reds» δέχτηκε ρατσιστική επίθεση με την ομάδα του να αποχωρεί από το γήπεδο.

Ένα άσχημο περιστατικό συνέβη στην αναμέτρηση μεταξύ της Κ16 της Λίβερπουλ και την αντίστοιχη ομάδα της Γιουβέντους για το «Next Generation Trophy» αφού παίκτης των «Reds» δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

 Ο νεαρός παίκτης της Λίβερπουλ με το που δέχτηκε την επίθεση έσπευσε στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας του προκειμένου να αναφέρει το περιστατικό. Τα μέλη του προπoνητικού επιτελείου με το που ενημερώθηκαν ακολούθησαν το πρωτόκολλο και πήραν την ομάδα τους και έφυγαν για τα αποδυτήρια. 

Η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση της το περιστατικό που έλαβε χώρα στην Αυστρία στην αναμέτρηση με την Γιουβέντους επιβραβεύοντας παράλληλα την άμεση αντίδραση του παίκτη της ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές του τουρνουά οι οποίοι αμέσως βρήκαν τον δέκτη της επίθεσης και θέλησαν να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο νεαρός παίκτης της Γιουβέντους που προέβη στη ρατσιστική επίθεση αποβλήθηκε από την ομάδα του για το υπόλοιπο του τουρνουά με τα μέλη της ομάδας της Γιουβέντους να ζητάνε «συγγνώμη» από την Λίβερπουλ για την συμπεριφορά που έδειξε ο έφηβος παίκτης της ομάδας τους και να κατακρίνουν οποιαδήποτε τέτοιο περιστατικό.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ιντεπεντιέντε οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και το τεχνικό επιτελείο γονάτισαν ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον έφηβο άσο της Λίβερπουλ που ήταν το θύμα αυτής της ρατσιστικής επίθεσης και θέλησαν με αυτό το τρόπο να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού. 

Με ανατροπή πήρε την πρώτη νίκη της η Λίβερπουλ - «Τεσσάρα» της Μπράιτον στην έδρα της Γουλβς
PREMIER LEAGUE

18:57 - 19.08.2023

Με ανατροπή πήρε την πρώτη νίκη της η Λίβερπουλ - «Τεσσάρα» της Μπράιτον στην έδρα της Γουλβς

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κέρδισε 3-1 την Μπόρνμουθ και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ την ίδια ώρα η Μπράιτον έριξε «τεσσάρα» (1-4) στην έδρα της Γουλβς.

Επίσης, τα μέλη του προσωπικού της ακαδημίας της Γιουβέντους και η διοργανώτρια ομάδα του τουρνουά Σάλσμπουργκ επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους της ακαδημίας των «Reds» προκειμένου να εκφράσουν την λύπη τους για το περιστατικό και να ενημερωθούν για την κατάσταση του έφηβου ποδοσφαιριστή ενώ τόνισαν ότι οτιδήποτε χρειαστεί θα βρίσκονται στο πλευρό του.