Με ανατροπή πήρε την πρώτη νίκη της η Λίβερπουλ - «Τεσσάρα» της Μπράιτον στην έδρα της Γουλβς
i

©Getty Images

Με ανατροπή πήρε την πρώτη νίκη της η Λίβερπουλ - «Τεσσάρα» της Μπράιτον στην έδρα της Γουλβς

Δημήτρης Χούπης 18:57 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:25 - 19.08.2023

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κέρδισε 3-1 την Μπόρνμουθ και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ την ίδια ώρα η Μπράιτον έριξε «τεσσάρα» (1-4) στην έδρα της Γουλβς.

Η Λίβερπουλ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή και επικράτησε της Μπόρνμουθ 3-1, παίρνοντας τους πρώτους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Στην αρχή του αγώνα οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν νωθρά, την ίδια ώρα που η Μπόρνμουθ πίεζε αρκετά ψηλά. Η πίεση έφερε και αποτέλεσμα, αφού μόλις στο τρίτο λεπτό ο Σεμένιο, μετά από λάθος της άμυνας της Λίβερπουλ έκανε το 1-0. Ένα λεπτό πριν μάλιστα τα «κεράσια» είχαν πετύχει κι άλλο τέρμα, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ. 

Στη συνέχεια οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ άρχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες και στο 28ο λεπτό ισοφάρισαν. Ο Λουίς Ντίας βρέθηκε μέσα στην περιοχή ανενόχλητος, σταμάτησε την μπάλα με το στήθος και με ένα ωραίο ψαλιδάκι έκανε το 1-1. 

Μετά το γκολ η Λίβερπουλ άρχισε να πιέζει ακόμα περισσότερα, βάζοντας την Μπόρνμουθ στην περιοχή της. Στο 36ο λεπτό ο Σόμποσλαϊ μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ρόθγουελ. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Σαλάχ, ο οποίος αστόχησε, αλλά στο ριμπάουντ έκανε το 2-1. 

Στο δεύτερο μέρος οι «κόκκινοι» μπήκαν ακόμα πιο δυνατά και στο 62ο λεπτό ο Ζότα έκανε τρία τα τέρματα της Λίβερπουλ, μετά από σουτ του Σόμποσλαϊ και κακή απόκρουση του Νέτο. Τέσσερα λεπτά πριν όμως οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο διαιτητής του αγώνα έδωσε απευθείας κόκκινη κάρτα στον ΜακΚάλιστερ

Το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η Λίβερπουλ πήρε την πρώτη της νίκη στην Premier League μετά την ισοπαλία με την Τσέλσι την πρώτη αγωνιστική. 

Νέα «τεσσάρα» για την Μπράιτον και 2/2

Την ίδια ώρα η Μπράιτον πέρασε «αέρας» από το Molineux, κερδίζοντας τη Γουλβς 4-1. Ο Μιτόμα στο 15' άνοιξε το σκορ για τους «γλάρους», ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι ήταν «φωτιά». Πέτυχε τρία γκολ, με τον Εστουπινιάν στο 46' να κάνει το 2-0, ενώ ο Μαρς στο 51' και το 55' έκανε το 4-0. Ο Χι - Τσαν διαμόρφωσε το τελικό 1-4. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (3ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ