Δικαιώθηκε η Λίβερπουλ και ακυρώθηκε η τιμωρία του ΜακΆλιστερ

Αλέξις ΜακΆλιστερ

i

©Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images

Δικαιώθηκε η Λίβερπουλ και ακυρώθηκε η τιμωρία του ΜακΆλιστερ

Κώστας Τσιακλής 20:48 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:55 - 22.08.2023

Η τιμωρία του Αλέξις ΜακΆλιστερ ακυρώθηκε μετά την ένσταση που κατέθεσε η Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ κατέθεσε έφεση για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Αλέξις ΜακΆλιστερ στο παιχνίδι με τη Μπόρνμουθ και εν τέλει δικαιώθηκε. Κάπως έτσι ο Αργεντινός μέσος δεν θα εκτίσει κάποια τιμωρία και θα είναι κανονικά στη διάθεση του Γιούργκεν Κλοπ για τα επόμενα τρία παιχνίδια των «κόκκινων».

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της Μπόρνμουθ και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη φετινή Premier League. Οι «κόκκινοι» χρειάστηκαν να υπερασπιστούν το προβάδισμα τους και με δέκα παίκτες αφού ο Αλέξις ΜακΆλιστερ είχε αποβληθεί το 57’ με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Ράιαν Κρίστι.

Η τιμωρία για την απευθείας κόκκινη κάρτα είναι τρεις αγωνιστικές και η Λίβερπουλ κατέθεσε έφεση για την ποινή. Τελικά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δικαιώθηκε και έτσι ο Γερμανός τεχνικός θα έχει κανονικά τον ΜακΆλιστερ στη διάθεση του στα παιχνίδια με Νιούκαστλ (27/08), Άστον Βίλα (03/09) και Γουλβς (16/09).

Η ανακοίνωση της Λίβερπουλ για την άρση της τιμωρίας αναφέρει τα εξής: «Ο Αλέξις ΜακΆλιστερ δεν θα εκτίσει τιμωρία μετά από επιτυχή έφεση για την κόκκινη κάρτα που έλαβε κατά τη νίκη του Σαββάτου επί της Μπόρνμουθ.

Ο μέσος της Λίβερπουλ αποβλήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Premier League μετά από ένα τάκλιν στον Ράιαν Κρίστι. Η προσφυγή του συλλόγου κατά της αποβολής έγινε δεκτή από μια Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Επιτροπή, πράγμα που σημαίνει ότι ο ΜακΆλιστερ είναι κατάλληλος για επιλογή όταν οι «κόκκινοι» θα παίξουν με τη Νιούκαστλ την Κυριακή».