Ο Κλοπ είναι ο... βασιλιάς των ανατροπών

Γιούργκεν Κλοπ

i

© Intime

Ο Κλοπ είναι ο... βασιλιάς των ανατροπών

Ιάσονας Τσίλης 14:43 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 22.09.2023

Η Λίβερπουλ υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, έχει μάθει να μην τα παρατάει ποτέ και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες με ανατροπή, κατά τη διάρκεια της θητείας του Γερμανού στον πάγκο της.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαιντ ξεκίνησε την Πέμπτη (21/09) τις υποχρεώσεις στο Europa League, επικρατώντας με 3-1 της Λασκ.

Οι Αυστριακοί αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με πανέμορφο γκολ του Φλόριαν Φλέκερ στο 14'. Οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα και έφτασε γρήγορα στην ανατροπή. Αρχικά, ο Ντάργουιν Νούνιες ισοφάρισε στο 56' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ενώ στο 63' ο Λουίς Ντίας έκανε το 1-2. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο 88'.

Με αυτό τον τρόπο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, έφτασε τις 43 νίκες ενώ έχει βρεθεί πίσω στο σκορ, στο διάστημα που έχει τον Γερμανό στον πάγκο της. Μια εντυπωσιακή επίδοση για τους «ρεντς», αλλά και για τον Κλοπ, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι ο επόμενος προπονητής στη σχετική λίστα είναι ο Γκασπερίνι με 10 λιγότερες.

Οι ανατροπές άλλωστε, είναι το σήμα κατατεθέν των τελευταίων ετών για τη Λίβερπουλ, που έχει πανηγυρίσει σημαντικές και αξέχαστες νίκες με αυτό τον τρόπο.

Η πιο εντυπωσιακή, αναμφίβολα ήταν απέναντι στη Ντόρτμουντ το 2016 στα προημιτελικά του Europa League, με το 1-3 να γίνεται 4-3 για τους «κόκκινους» και να τους δίνει την επική πρόκριση. Στην Premier League, η πιο σημαντική ανατροπή της Λίβερπουλ ήταν τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα, απέναντι στην Άστον Βίλα, με δύο γκολ στο τέλος του αγώνα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο κράτησε το +6 από τη Μάντσεστερ Σίτι, την οποία κέρδισε την επόμενη αγωνιστική και από εκεί και έπειτα κάλπασε ανενόχλητη προς τον τίτλο.

Φέτος, παρόλο που βρισκόμαστε αρκετά νωρίς στη σεζόν, μετράει ήδη τέσσερις νίκες ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ, με Μπόρνμουθ, Νιούκαστλ και Γουλβς στην Premier League και με τη Λασκ στο Europa League. Ο Κλοπ είναι ο άνθρωπος που έχει επαναφέρει το DNA του νικητή στο σύλλογο και μετά την περσινή αποτυχημένη χρονιά, ελπίζει να επιστρέψει στους τίτλους.