Λίβερπουλ: Μηνύσεις κατά της UEFA από  τους οπαδούς της ομάδας
i

Οπαδοί Λίβερπουλ / ©intime

Λίβερπουλ: Μηνύσεις κατά της UEFA από τους οπαδούς της ομάδας

Sportal newsroom 18:30 - 15.02.2023

Μηνύσεις κατά της UEFA με σκοπό να πάρουν αποζημίωση θα κάνουν οι οπαδοί της Λίβερπουλ για τα περσινά γεγονόντα στον τελικό του Champions League.

Χιλιάδες οπαδοί της Λίβερπουλ στρέφονται κατά της UEFA για τα περσινά γεγονόντας στον τελικό του Champions League. Συγκεκριμένα ο τελικός μεταξύ των «κόκκινων» και της Ρεάλ Μαδρίτης είχε καθυστερήσει να ξεκινήσει 36 λεπτά, καθώς χιλιάδες οπαδοί της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ βρίσκονταν εκτός του γηπέδου.

Η αστυνομία της Γαλλίας παρόλο που οι οπαδοί των «κόκκινων» είχαν εισιτήριο, δεν τους άφηναν να μπουν, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού για να σπάσει το πλήθος. Αρχικά η UEFA και η γαλλική κυβέρνηση και αστυνομία είχαν κατηγορήσει τους φιλάθλους, αλλά η επιτροπή που εξέτασε το περιστατικό αθώωσε τους οπαδούς.

Παράλληλα έριξε ευθύνη αρχικά στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ενώ ευθύνες έριξαν και στην αστυνομία. Ο Γενικός Γραμματές της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης από την μεριά του απολογήθηκε στους φίλους της Λίβερπουλ, αλλά απ' ότι φαίνεται εκείνοι σκοπεύουν να το τραβήξουν με στόχο, να αποζημιωθούν.

Περίπου 2.600 οπαδοί της ομάδας θα κινηθούν νομικά, κάνοντας μήνυση στην UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έτσι θα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων στους οπαδούς

Tags: