Νέος αρχηγός της Λίβερπουλ ο Φαν Ντάικ - Υπαρχηγός ο Αλεξάντερ Άρνολντ (vid)

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

i

©LiverpoolFC

Νέος αρχηγός της Λίβερπουλ ο Φαν Ντάικ - Υπαρχηγός ο Αλεξάντερ Άρνολντ (vid)

Κώστας Τσιακλής 20:46 - 31.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:47 - 31.07.2023

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε ότι ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ θα είναι ο νέος της αρχηγός μετά την αποχώρηση του Τζόρνταν Χέντερσον. Υπαρχηγός θα είναι ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ.

Τζόρνταν Χέντερσον και Τζέιμς Μίλνερ αποχώρησαν από τη Λίβερπουλ αυτό το καλοκαίρι και έτσι οι «κόκκινοι» θα έπρεπε να χρίσουν δύο νέους αρχηγούς. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ανακοίνωσε και επίσημα πως ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της ομάδας. Υπαρχηγός θα είναι ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ.

Η Λίβερπουλ είδε τον αρχηγό της, Τζόρνταν Χέντερσον, να αποχωρεί για χάρη της Αλ Ετιφάκ του Στίβεν Τζέραρντ. Εκτός από τον Άγγλου μέσο, έφυγε επίσης και ο υπαρχηγός Τζέιμς Μίλνερ και έτσι οι «κόκκινοι» έπρεπε να βρουν τους δύο διαδόχους των έμπειρων αυτών ποδοσφαιριστών.

Νέος αρχηγός της Λίβερπουλ λοιπόν χρίστηκε όπως ήταν αναμενόμενο ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος ήταν ο τρίτος κατά σειρά «captain» την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός είναι επίσης και ο αρχηγός της Εθνικής του ομάδας. Ο Φαν Ντάικ παραχώρησε και τις πρώτες του δηλώσεις ως αρχηγός της Λίβερπουλ και εξέφρασε την περηφάνια του για αυτό. Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

«[Είναι] μια πραγματικά περήφανη μέρα για μένα, για τη γυναίκα μου, για τα παιδιά μου, την οικογένειά μου. Ήταν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα και δεν μπορώ να το περιγράψω σε αυτό το σημείο. Αλλά είναι κάτι για το οποίο είμαι πραγματικά, πολύ περήφανος.

Προφανώς είμαι αρχηγός της Ολλανδίας, αυτό ήταν ήδη μια τεράστια τιμή, μια περήφανη στιγμή επίσης. Αλλά και το να είσαι αρχηγός της Λίβερπουλ είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω σε αυτό το σημείο. Είναι κάτι που με κάνει πολύ περήφανο και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και ό,τι μπορώ για να τους κάνω όλους περήφανους και χαρούμενους με εμένα και τον ποδοσφαιρικό σύλλογο».

Υπαρχηγός θα είναι ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της ομάδας. Μάλιστα η Λίβερπουλ κοινοποίησε και ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει τον Γιούργκεν Κλοπ να ενημερώνει τον Άγγλο μπακ για την εξέλιξη αυτή.