«Σπάει»  τη ρήτρα η Λίβερπουλ και κλείνει τον Σομποζλάι

«Σπάει» τη ρήτρα η Λίβερπουλ και κλείνει τον Σομποζλάι

Δημήτρης Χούπης 14:19 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 30.06.2023

Η Λίβερπουλ φαίνεται ότι είναι σε προχωρημένες επαφές με τη Λειψία για την απόκτηση του Ντόμινικ Σομποσλάι, καθώς αναμένεται να «σπάσει» τη ρήτρα αποδέσμευσης και να τον κάνει δικό της.

Έτοιμη να αποκτήσει τον Ντόμινικ Σομποζλάι είναι η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κινήθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και πάει να κλείσει τον Ούγγρο μέσο από τη Λειψία

Όπως είχε γίνει γνωστό χθες (29/6) οι «κόκκινοι» είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον 22χρονο χωρίς όμως να κάνει καμία επίσημη πρόταση. Η περίπτωσή του μάλιστα ήταν περίπλοκη, όπως είχε αναφέρει ο Ντέιβιντ Όρνστεϊν, αλλά η μεταγραφή του δείχνει να έχει αίσιο τέλος για τη Λίβερπουλ. 

Πιο αναλυτικά η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έπρεπε να πληρώσει μια ρήτρα αποδέσμευσης εξήντα εκατομμυρίων ευρώ, που του είχαν βάλει οι «ταύροι» μέχρι σήμερα (30/6). Αλλιώς σε περίπτωση που αυτό γινόταν αργότερα τότε θα είχε ισχύ για τον χειμώνα. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα μάλιστα είχε βγει ότι και η Νιούκαστλ είχε δείξει ενδιαφέρον για τον Ούγγρο

Αυτό ίσως «ξύπνησε» τη Λίβερπουλ, η οποία έκτοτε κινήθηκε με γοργούς ρυθμούς για προλάβει τη διορία. Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο ο παίκτης δεν θα σταθεί εμπόδιο για να μετακινηθεί στο Anfield και πλέον η μεταγραφή του είναι στο χέρι της Λειψίας. 

Οι διαπραγματεύσεις με τις δύο ομάδες είναι σε εξέλιξη και κινούνται σε καλό επίπεδο, με τα «σημεία κλειδιά» να είναι κοντά στο να συμφωνηθούν. Με τη Λειψία ο 22χρονος αγωνίζεται δύο χρόνια, μετρώντας 19 γκολ και 21 ασίστ, αλλά και δύο συνεχόμενα κύπελλα Γερμανίας. 

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, έχοντας ανακοινώσει ήδη τον Αλέξις ΜακΚάλιστερ, θέλει να κλείσει σήμερα τη μεταγραφή του Ούγγρου. Κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι έπειτα μπορεί να κινηθεί για ακόμα έναν χαφ. Τα ονόματα και τα πρωταθλήματα που «κοιτάει» πάντως η Λίβερπουλ ποικίλλουν, αφού ο Βέιγκα από τη Θέλτα, ο Τουράμ από τη Νις, ο Κονέ από την Γκλάντμπαχ και ο Λάβια από τη Σάουθαμπτον είναι μερικά ονόματα στη λίστα της ομάδας για το κέντρο.