Ο «νέος» Σαλάχ, η ζωή χωρίς τον Φαν Ντάικ και οι νίκες με ανατροπή στο τέλος που ξυπνούν μνήμες 2020: Η εξαιρετική εκκίνηση της Λίβερπουλ στην Premier League

Μοχάμεντ Σαλάχ - Γιούργκεν Κλοπ - Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

Ο «νέος» Σαλάχ, η ζωή χωρίς τον Φαν Ντάικ και οι νίκες με ανατροπή στο τέλος που ξυπνούν μνήμες 2020: Η εξαιρετική εκκίνηση της Λίβερπουλ στην Premier League

Ιάσονας Τσίλης 11:51 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 17.09.2023

Η Λίβερπουλ μετά τη νίκη επί της Γουλβς έφτασε στους 13 βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές, παραμένοντας μια ανάσα από τη Μάντσεστερ Σίτι. Το πρόγραμμα της μέχρι στιγμής, ήταν δύσκολο και οι αναποδιές πολλές, ωστόσο κατάφερε να ανταπεξέλθει και να μπει με το δεξί στη νέα σεζόν. Που οφείλεται όμως αυτό;

Η επικράτηση επί της Γουλβς με 3-1 στο «Μολινό», ήταν κατά κάποιο τρόπο μια περίληψη της μέχρι τώρα πορείας των «ρεντς» στην Premier League. Ακόμα μια μαεστρική εμφάνιση του Μοχάμεντ Σαλάχ, τρίτο ουσιαστικά, σερί παιχνίδι χωρίς τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και δεύτερη νίκη με ανατροπή στην εκπνοή του αγώνα.

Ο αιγύπτιος αστέρας των «κόκκινων», ακουγόταν για μεγάλο διάστημα, ειδικά τον τελευταίο καιρό, ότι ενδέχεται να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Ιτιχάντ. Η φημολογία και το ενδιαφέρον ήταν έντονα, ωστόσο η στάση της Λίβερπουλ και του Γιούργκεν Κλοπ ήταν κατηγορηματική εξαρχής. «Ο Μο Σαλάχ είναι παίκτης της Λίβερπουλ και για όλα αυτά που κάνουμε είναι απαραίτητος. Ο Μο είναι 100% αφοσιωμένος στη Λίβερπουλ», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Γερμανός προπονητής.

Το μεγαλύτερο γνώρισμα του Σαλάχ ως γνωστόν, είναι η έφεση στο γκολ. Έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Premier League και έχει αναρριχηθεί στην πέμπτη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ. Φέτος ωστόσο, δείχνει να δίνει μεγάλη βάση στη δημιουργία, έχοντας ήδη τέσσερις ασίστ σε πέντε αναμετρήσεις. Οι δύο μάλιστα στη νίκη επί της Γουλβς, όπου είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας.

Φαίνεται ότι έχει ωριμάσει αρκετά πλέον, αφού τα προηγούμενα χρόνια αν υπήρχε κάτι να του προσάψει κανείς, ίσως αυτό να ήταν η προτίμηση να τελειώνει ο ίδιος τις φάσεις, ακόμα και σε περιπτώσεις που είχε ελεύθερο συμπαίκτη σε προφανή θέση για γκολ. Από τις τελικές του πάσες έχει έρθει η πλειοψηφία των βαθμών της Λίβερπουλ και έχοντας προσθέσει αυτό το στοιχείο τόσο έντονα στο παιχνίδι του, γίνεται... σχεδόν ασταμάτητος. Έγινε μάλιστα, ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Premier League, με 63 ξεπερνώντας τον Ριάντ Μαχρέζ που είχε 61.

Ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα του Κλοπ έχει και το γεγονός ότι οι τρεις από τις τέσσερις νίκες της έχουν έρθει χωρίς τον ηγέτη της άμυνας, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Οι «ρεντς» έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη και να πετύχουν το απόλυτο κατά τη διάρκεια της απουσίας του. Από την επόμενη αγωνιστική, ο Ολλανδός αμυντικός επιστρέφει και οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης, θα είναι σχεδόν πάνοπλοι.

Το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα του Μέρσεϊσαιντ όμως, δεν έχει να κάνει με κάποιον παίκτη ή με το καθαρά αγωνιστικό σκέλος. Οι δύο νίκες με ανατροπή και μάλιστα εκτός έδρας, φέρνουν μνήμες από την ονειρική σεζόν 2019-20, όπου κατέκτησε πανηγυρικά το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια. Εκείνη την περίοδο, είχε γυρίσει ουκ ολίγες φορές παιχνίδια στο οποία βρισκόταν πίσω στο σκορ και δη στο τέλος του αγώνα, όπως έπραξε με Νιούκαστλ και Γουλβς.

Ξεκαρδιστικός Κράουτς - Η επική on air κωλοτούμπα του παλαίμαχου φορ στο pre game του Γουλβς - Λίβερπουλ (vid)
PREMIER LEAGUE

14:43 - 16.09.2023

Ξεκαρδιστικός Κράουτς - Η επική on air κωλοτούμπα του παλαίμαχου φορ στο pre game του Γουλβς - Λίβερπουλ (vid)

Ο Πίτερ Κράουτς φιλοξενήθηκε από την αγγλική τηλεόραση για το pre-game του αγώνα μεταξύ Γουλβς και Λίβερπουλ και μας χάρισε μια...ξεκαρδιστική στιγμή, καθώς γλίστρησε στη προσπάθεια του να πετύχει το δοκάρι για το γνωστό «crossbar challenge».

Η νοοτροπία νικητή και η άρνηση να παρατήσει κάποιο παιχνίδι, δείχνουν να έχουν επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας, μετά από μια κακή παρένθεση πέρυσι. Τα στοιχεία αυτά, κάνουν τη Λίβερπουλ ακόμα πιο ισχυρή και την κρατάνε σε κοντινή απόσταση από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ασφαλώς και φαντάζει δύσκολο να διεκδικήσει τον τίτλο, κυρίως λόγω της έλλειψης ενός πρωτοκλασάτου αμυντικού μέσου. Παρόλα αυτά, όσο παραμένει κοντά στους «πολίτες», δύσκολα την ξεγράφει κανείς.