Λίβερπουλ: Χάκπο, ο 11ος Ολλανδός των «κόκκινων»
i

Χάκπο / ©ΙΝΤΙΜΕ

Λίβερπουλ: Χάκπο, ο 11ος Ολλανδός των «κόκκινων»

Sportal newsroom 21:35 - 27.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:50 - 27.12.2022

Ο Κόντι Χάκπο έγινε η πρώτη μεταγραφή της Λίβερπουλ για τον Γενάρη και παράλληλα ο ενδέκατος Ολλανδός που αγοράζουν οι «Κόκκινοι».

Ο Κόντι Χάκπο έγινε η πρώτη μεταγραφή της Λίβερπουλ για το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο και παράλληλα έγινε και ο ενδέκατος Ολλανδός που αγοράζουν οι «Κόκκινοι». Η σχέση της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ με την Ολλανδία φαίνεται ότι κρατάει χρόνια καθώς ο πρώτος «οράνιε» ποδοσφαριστής που πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ ήταν ο Έρικ Μέιερ το 1999.

ΈΡΙΚ ΜΕΪΕΡ

Τότε οι «Κόκκινοι» ήταν υπό τις οδηγίες του Ζεράρ Ουγιέ και είχαν αποκτήσει τον Ολλανδό επιθετικό από τη Μπάγιερ Λεβερκούζεν. Δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γάλλου προπονητή και 26 συμμετοχές και δύο γκολ μετά αποχώρησε για το Αμβούργο.

ΣΑΝΤΕΡ ΦΕΣΤΕΡΦΕΛΝΤ

Ο δεύτερος Ολλανδός του Ζεράρ Ουγιέ ήταν πιο πετυχημένος από τον πρώτο. Ο Σάντερ Φέστερφελντ αποκτήθηκε μαζί με τον Μέιερ, αλλά αυτός κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στο Μέρσεϊσαϊντ. Για δύο χρόνια αποτέλεσε τον βασικό τερματοφύλακα των «Κόκκινων» και μαζί τους κατέκτησε πέντε τίτλους, ένα κύπελλου UEFA, ένα Λιγκ Καπ, ένα FA Cup, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Κομμιούνιτι Σιλντ. 

ΓΙΑΝ ΚΡΟΜΚΑΜΠ

Ο Γιαν Κρόμκαμπ έφτασε στο Λίβερπουλ τον Δεκέμβρη του 2005 στην επί Ράφα Μπενίτεθ πλέον εποχή των «Κόκκινων». Έξι μήνες μετά αποχώρησε για την Αϊντχόφεν, δίχως να καταφέρει κάτι το αξιοσημείωτο στην αγγλική ομάδα.

ΜΠΟΥΝΤΕΪΝ ΖΕΝΤΕΝ

Άλλος ένας Ολλανδός που δεν άφησε ποτέ το στίγμα του στη Λίβερπουλ. Παρέμεινε στο μεγάλο λιμάνι δύο χρόνια, αλλά ο πρώην επιθετικός των «Κόκκινων» σκόραρε μόλις δύο τέρματα με αποτέλεσμα να μην κερδίσει και την εμπιστοσύνη του Ράφα Μπενίτεθ.

ΝΤΕΡΚ ΚΑΟΥΤ

Ίσως ο πιο αγαπημένος Ολλανδός για το κόσμο της Λίβερπουλ μαζί με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ο Κάουτ πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ από τη Φέγενορντ και αγαπήθηκε πολύ στο Μέρσεϊσαϊντ. Μπορεί να κατέκτησε μόλις έναν τίτλο, αλλά τα έξι χρόνια που κάθισε στους «Κόκκινους» ήταν από τα πιο παραγωγικά του. Μετά από 285 εμφανίσεις και 71 γκολ αποχώρησε για τη Φενέρμπαχτσε.

ΡΑΪΑΝ ΜΠΑΜΠΕΛ

Άλλο ένα αγαπημένο πρόσωπο της Λίβερπουλ. Ο Ολλανδός επιθετικός φόρεσε τη φανέλα των «Κόκκινων» 3.5 χρόνια και σε 146 συμμετοχές σκόραρε 22 τέρματα. Αποχώρησε τον Γενάρη του 2011 για να πάει στη Χόφενχαϊμ.

ΤΖΙΝΙ ΒΑΪΝΑΛΝΤΟΥΜ

Ο καλύτερος μέσος της Λίβερπουλ μετά τον Τιάγκο στην εποχή του Κλοπ. Πήρε μεταγραφή στους «Κόκκινους» από την υποβιβασμένη Νιούκαστλ το καλοκαίρι του 2016 και αμέσως αγαπήθηκε από το κόσμο της ομάδας. Θα μείνει σίγουρα στην ιστορία της Λίβερπουλ, καθώς μαζί της έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ το 2019 και το πρωτάθλημα ένα χρόνο μετά, ενώ τα γκολ του στην επική αντροπή με την Μπαρτσελόνα, είναι στο κόσμο αξέχαστα.

ΒΙΡΤΖΙΛ ΦΑΝ ΝΤΑΪΚ

Ο αγαπημένος «οράνιε» της Λίβερπουλ. Ο Ολλανδός στόπερ αποτελεί σίγουρα θρύλο της ομάδας του λιμανιού. Πηρε μεταγραφή από τη Σάουθαμπτον τον Δεκέμβρη του 2017 και έκτοτε έχει μείνει στην ιστορία της ομάδας. Έχει κατακτήσει όλα τα τρόπαια με τη Λίβερπουλ, ενώ έχει σκοράρει 18 γκολ. 

Οι υπόλοιποι δύο Ολλανδοί είναι οι «μικροί» Κι-Γιάνα Χούβερ και ο Σεπ Βαν Ντε Μπεργκ. Ο πρώτος ήταν στις ακαδημίες της Λίβερπουλ, με συμμετοχές και ένα γκολ στη πρώτη ομάδα, ενώ τώρα αγωνίζεται ως δανεικός στην Αϊντχόφεν από τη Γούλβς. Ο δεύτερος πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ από τη Τσβόλε, έχει ελάχιστες συμμετοχές με τη πρώτη ομάδα και τώρα είναι δανεικός στη Σάλκε.