Απόφαση - σκάνδαλο σε οπαδούς που επιτέθηκαν σε 8χρονο παιδί με καρκίνο!

Ο Κένζο

Απόφαση - σκάνδαλο σε οπαδούς που επιτέθηκαν σε 8χρονο παιδί με καρκίνο!

Κώστας Τόπας 14:05 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:01 - 08.09.2023

Καταδικάστηκαν τρεις οπαδοί σε φυλάκιση ενός έτους, για την επίθεση σε 8χρονο παιδί με καρκίνο και την οικογένειά του στη Γαλλία.

Οι τρεις δράστες ενός οκτάχρονου αγοριού που έπασχε από καρκίνο σε ένα γαλλικό γήπεδο ποδοσφαίρου καταδικάστηκαν την Παρασκευή (08/09) σε φυλάκιση ενός έτους. Επιπλέον, ο υποκινητής της επίθεσης έλαβε πρόστιμο χιλίων ευρώ, ενώ οι άλλοι δύο τιμωρήθηκαν με 500 ευρώ. Επιπλέον τους απαγορεύτηκε η είσοδος σε αθλητικό στάδιο για τρία χρόνια.

Η επίθεση σημειώθηκε στις αρχές Ιουνίου, όταν ο Κένζο ένα οκτάχρονο αγόρι που έπασχε από καρκίνο, δέχτηκε επίθεση στο στάδιο της Αζαξιό, επειδή φορούσε μια φανέλα της Μαρσέιγ, της φιλοξενούμενης ομάδας εκείνο το βράδυ. Σύμφωνα με την κατηγορία, οι δράστες προσέβαλαν και χτύπησαν πολλές φορές τον πατέρα του αγοριού. Στη συνέχεια έσπρωξαν το αγοράκι να βγάλει τη φανέλα του ώστε να του την κάψουν.

Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι η ενέργειά τους περιοριζόταν στην αφαίρεση και το κάψιμο της φανέλας και αρνήθηκαν οποιαδήποτε επίθεση, αν και το δικαστήριο της Αζαξιό που τους δίκασε αποδέχτηκε την εκδοχή της εισαγγελίας και τους καταδίκασε.

Το επεισόδιο έγινε διάσημο σε όλη τη Γαλλία, όπου τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί η βία στα γήπεδα ποδοσφαίρου, με κάποιες εισβολές στα γήπεδα, αντιπαραθέσεις μεταξύ οπαδών ή ρίψη αντικειμένων και προκλήσεις από την κερκίδα σε αντίπαλους παίκτες.