Αντίπαλοι ΑΕΚ: Η Τουλούζ μπλόκαρε τη Μαρσέιγ, που έχασε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Η Τουλούζ μπλόκαρε τη Μαρσέιγ, που έχασε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή

Γιώργος Σακελλαρίου 20:11 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 17.09.2023

Η Μαρσέιγ, αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με την Τουλούζ. Τρία δοκάρια είχαν οι Μασσαλοί.

Η Μαρσέιγ για την πέμπτη αγωνιστική της Ligue 1 υποδέχθηκε την Κυπελλούχο Τουλούζ.

Η αντίπαλος της AEK στην τρίτη και τέταρτη αγωνιστική του ομίλου του Europa League, είχε την ευκαιρία με νίκη να πιάσει τη Μονακό στην κορυφή και τη σπατάλησε, αφού έμεινε στο 0-0, ενώ είχε τρία δοκάρια.

Στο 13’ο Βερετού αστόχησε σε μακρινό σουτ, όπως και ο Μουνγκέ στο 21’. Στο 36’ η Τουλούζ απείλησε με τον Σμιντ, αλλά ο Πάου Λόπες είχε αντίδραση. Στο 39’ ο Ομπαμεγιάνγκ σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 45’+4’ ο Λοντί απείλησε, αλλά ο Ρέστες απέκτουσε και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε και το δοκάρι.

Η Μαρσέιγ επιχείρησε στο δεύτερο ημίχρονο να βρει το γκολ, αλλά σημάδευε τα δοκάρια. Αρχικά στο 57’ ο Ρονγκιέρ και στο 79’ ο Κλος, ενώ ενδιάμεσα στο 58’ ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε τεράστια ευκαιρία.

Η ενδεκάδα της Μαρσέιγ (4-4-2): Πάου Λόπες – Κλος, Εμπεμπά, Μπαλέρντι (56’ Μεϊτέ), Λοντί – Μουγκέ (56’ Εντιαγέ), Βερετούτ, Ρονγκιέ (66΄ Κοντόγκμπια), Κορέα (66’ Αρίτ) - Ομπαμεγιάνγκ, Βιτίνια.

Νωρίτερα, στραβοπάτησε» στο «Σταντ ντε Μουστουάρ» η Μονακό. Το γκολ του Φεβρ, στις καθυστερήσεις (90’+8’) κράτησε στον έναν βαθμό τους Μονεγάσκους. Η Λοριάν προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με γκολ του Τόσιν. Ο Ρώσος μεσοεπιθετικός Γκολόβιν ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους στο 17’ κι έδωσε προβάδισμα στη Μονακό ο Αμερικανός Μπάλογκουν στο 69’. Όμως, στο 90’+8’ ο Φεβρ χάρισε τον έναν βαθμό στους γηπεδούχους.

Μετά τη γκέλα της Μονακό η Μπρεστ ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 10 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους Μονεγάσκους, χάρη στην εκτός έδρας νίκη της με 2-1 επί της Ρεμς, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Η Ρεμς προηγήθηκε με τον Ρίτσαρντσον στο 19’, αλλά Καμαρά (50’) και Λεές-Μελού (56΄) έδωσαν τους τρεις βαθμούς στην ομάδα τους.

Ισόπαλες 2-2 αναδείχτηκαν οι Στρασμπούρ και Μονπελιέ, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 35ο λεπτό με τον Καζρί και να κάνουν το 2-0 πέντε λεπτά αργότερα με σκόρερ τον Νορντίν. Όμως, το αυτογκόλ του Λεκόμτ στο 63’ έδωσε τη δυνατότητα στη Στρασμπούργκ να μειώσει και τελικά έκρινε το ματς ο Μοτιμπά στο 69’, ο οποίος σημείωσε το 2-2.

Με γκολ του Σιμόν, η Ναντ πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-0 στην έδρα της Κλερμόν, ενώ ο Σαράτσεβιτς από το σημείο του πέναλτι δεν βρήκε δίχτυα στο 48’ για την Κλερμόν.