Περίπατος της Μαρσέιγ στην έδρα της Κλερμόν – Διατήρησε τις λίγες ελπίδες για Champions League

Περίπατος της Μαρσέιγ στην έδρα της Κλερμόν – Διατήρησε τις λίγες ελπίδες για Champions League

Sportal newsroom 23:58 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 03.03.2024

Η Μαρσέιγ επικράτησε άνετα 5-1 της Κλερμόν.

Η Μαρσέιγ κάνει μία εξαιρετικά μέτρια σεζόν.

Πριν τον αποψινό αγώνα με την ουραγό Κλερμόν εκτός έδρας βρισκόταν στη μέση της βαθμολογίας. Δεν είχε περιθώρια, λοιπόν, για μία ακόμα γκέλα και ειδικά σ’ αυτό το παιχνίδι και ξέσπασε με 5-1. Στο 23’ ο Εντιαγέ άνοιξε το σκορ για τους Μασσαλούς, αλλά στο 53’ ο Μπουτόμπα ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη και την κατέκτησαν. Ο Ομπαμεγιάνγκ στο 59’ έκανε το 2-1 και στο 67’ ο Κλος το 3-1.

Ο Λουίς Ενρίκε στο 80’ σημείωσε το 4-1 και το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στο 92’ ο Μουμπάγκνα.

Η Μαρσέιγ μ’ αυτή τη νίκη προσπέρασε Ρεμς, Ρεν κι έπιασε τη Λανς στην έκτη θέση. Η Ρεν και η Λανς, ωστόσο, έχουν ένα αγώνα λιγότερο. Έτσι, μπήκε στην κούρσα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο βασικός της στόχος, βέβαια, είναι να βγει στο Champions League. Απέχει έξι βαθμούς, δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά δεν είναι και στο χέρι της. Η Κλερμόν, αντίθετα, έχει έξι αγώνες χωρίς νίκη, βρίσκεται στο -5 από την παραμονή και μαθηματικά έχει ελπίδες, όμως, είναι ιδιαίτερα αδύναμη ομάδα.

Νωρίτερα, η Λιλ πήρε σπουδαίο διπλό.

Νίκησε 1-0 τη Ρεμς με γκολ του Νταβίντ στο 56’ και μείωσε τη διαφορά από τη δεύτερη Μπρεστ στους δύο βαθμούς κι από την τρίτη Μονακό στον έναν. Η εντυπωσιακή Μπρεστ, όμως και η Μονακό έχουν 23 αγώνες. Σε κάθε περίπτωση η Λιλ παραμένει στο κόλπο για την έξοδο στο επόμενο Champions League.