Σημαντικές νίκες για Λιλ και Ναντ που ανέβηκαν στα ψηλά της βαθμολογίας

Τζόναθαν Ντέιβιντ

i

©Print Screen

Σημαντικές νίκες για Λιλ και Ναντ που ανέβηκαν στα ψηλά της βαθμολογίας

Ορέστης Καδδάς 18:08 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:17 - 22.10.2023

Λιλ και Ναντ νίκησαν με 1-0 και 2-0 τις Μπρεστ και Μονπελιέ, κερδίζοντας σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία. Ισόπαλε, 1-1 έμειναν η Τουλούζ με τη Ρεμς.

Το κυρίως «μενού» τον Κυριακάτικων αναμετρήσεων της Ligue 1, ολοκληρώθηκε με τις σημαντικές νίκες της Λιλ και της Ναντ επί της Μπρεστ και της Μονπελιέ , που τις ανέβασαν στην 4η και την 7η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα. Από την άλλη η Τουλούζ με τη Ρεμς έμεινα ισόπαλες 1-1.

Η Λιλ πήρε σημαντική νίκη επί της Μπρεστ, που την ανέβασε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, προσπερνώντας μάλιστα την σημερινή της αντίπαλο.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Γιουσούφ Γιαζίτσι, μόλις στο 6' έπειτα από ασίστ του Ντέιβιντ. Με αυτόν τον τρόπο παρέμεινε αήττητη για 3ο συνεχόμενο αγώνα στο πρωτάθλημα.

Μεγάλο αποτέλεσμα και για τη Ναντ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Μονπελιέ. Το 1-0 έκανε ο Φλοράν Μολέ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο πρώην παίκτης των φιλοξενούμενων εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα της Μονπελιέ και σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα, χωρίς όμως να το πανηγυρίσει.

Το 2-0 έκανε ο Μπάμπα στο 74', έπειτα από ασίστ του Σιμόν. Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα τα «Καναρίνια» ανέβηκαν στην 7η θέση της Ligue 1 και μοιάζει να αφήνουν πίσω το άσχημο ξεκίνημα της σεζόν, αφού αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη τους.

Περισσότερα σε λίγο...

Τέλος ισόπαλες με 1-1 έμειναν Τουλούζ και Ρεμς, χάνοντας έδαφος. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενος ο Αμίρ Ρίτσαρντσον στο 48' έπειτα από κόντρα, πάνω σε αμυντικό της Τουλούζ.

Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε στο 51' ο Τάις Νταλίνγκα. Ο Ολλανδός σέντερ φορ των γηπεδούχων είδε αρχικά το γκολ του να ακυρώνεται για offside, αλλά μετά τη χρήση του VAR, το γκολ του κατοχυρώθηκε κανονικά.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της επόμενης (10ης) αγωνιστικής