«Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκάθαρους στόχους και ήρθα να τους πετύχουμε»

«Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκάθαρους στόχους και ήρθα να τους πετύχουμε»

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:50 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 04.01.2024

Ο Δημήτρης Λημνιός μίλησε για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, εξήγησε γιατί αποδέχτηκε την πρόταση και δήλωσε ανυπόμονος να βρεθεί στο χορτάρι.

Νέο περιβάλλον, νέες εντυπώσεις, νέα πρόσωπα... Ο Δημήτρης Λημνιός επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και προσπαθεί να προσαρμοστεί. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη, ο οποίος είχε συνηθίσει στο εξωτερικό και τώρα καλείται να ανταποκριθεί στις συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Λημνιός μίλησε για πρώτη φορά με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, εξήγησε γιατί αποδέχτηκε την πρόταση και περιέγραψε τα συναισθήματα του, στον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί. Ο διεθνής εξτρέμ εξέφρασε την ανυπομονησία του να πατήσει στο χορτάρι με τα πράσινα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λημνιού στο PAO TV:

-Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σου όταν έμαθες το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού;

«Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν θετικές και η απόφαση μου να έρθω στον Παναθηναϊκό πολύ πιο εύκολη, γιατί το σημαντικό ήταν το ξεκάθαρο πλάνο που είχαν για μένα και η εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου.Αυτό είναι το πιο σημαντικό, μετά τον σοβαρό τραυματισμό μου, μετά από μία δύσκολη περίοδο, ένας παίκτης θέλει να νιώθει εμπιστοσύνη. Αυτό με έφερε στην ομάδα. Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα, με ξεκάθαρους στόχους από την αρχή και η ιστορία του Παναθηναϊκού το έκανε πιο εύκολο».

-Ο σοβαρός τραυματισμός που είχε, τι σου έμαθε;

«Δεν είχα τραυματιστεί ποτέ στην καριέρα μου, ήτα ένας και καλός που λέμε. Ήταν μία κακή στιγμή, αλλά συμβαίνει σε κάθε παίκτη. Έχουμε δει πολλούς να παθαίνουν χιαστό. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, δεν το είχα ξανανιώσει, ήταν πολύ δύσκολο. Ειδικά όταν το έπαθα, ο πόνος ήταν αφόρητος. Στο πρώτο στάδιο της αποκατάστασης, για 1-1,5 μήνα ένιωθα πολύ πόνο. Με βοήθησαν οι φίλοι και η οικογένεια και το ξεπέρασα και το γόνατο μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Κάνω τις ασκήσεις μου και συνεχίζω, προχωράμε».

-Τι στόχο έχεις στη νέα σου ομάδα, τον Παναθηναϊκό;

«Ξέρω τους στόχους που έχει η ομάδα από την αρχή της σεζόν και εγώ ήρθε για να βοηθήσω τα μέγιστα. Χρειάζομαι λίγο χρόνο να δω τους συμπαίκτες μου και εκείνοι να δουν εμένα. Σιγά-σιγά να βρω ρυθμό και να αρχίσω να αγωνίζομαι».

-Ήρθες σε ένα νέο περιβάλλον, αν και γνωρίζεις κάποιους συμπαίκτες σου από την Εθνική ομάδα. Πως είναι οι πρώτες ημέρες σου; 

«Γνωρίζω κάποια παιδιά από την Εθνική, οι υπόλοιποι συμπαίκτες με καλωσόρισαν πολύ όμορφα. Τα πράγματα κύλησαν ήρεμα, πέρασα τα ιατρικά και τα εργομετρικά, προπονήθηκα με την ομάδα. Νιώθω άνετα, όμορφα, το χαίρομαι και ευελπιστώ η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη».

-Έχεις αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού;

«Όσο ήμουν στη Γερμανία, είχα βαρύ πρόγραμμα και είδα λίγα παιχνίδια. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, απέχει ένα βαθμό από την κορυφή. Έχει καλούς παίκτες, είδα το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός ήταν καλός και μπορούσε να σκοράρει περισσοτερα γκολ. Είμαι ενθουσιασμένος, ανυπομονώ να μπω στο κλίμα και να αρχίσω να αγωνίζομαι».

-Αγωνίστηκες για 3,5 χρόνια στο εξωτερικό, σε Γερμανία και Ολλανδία. Επιστρέφεις πιο γεμάτος;

«Αυτό που θα κρατήσω είναι η ηρεμία που έχω δημιουργήσει στο εξωτερικό. Βελτιώθηκαν ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Έχω ωριμάσει, έχω μεγαλώσει. Από το εξωτερικό έχω κρατήσει τη νοοτροπία και η ηρεμία»