Ο απλήρωτος Γκραβιγιόν, η προσφυγή κατά της Αντάνα και το μπάσιμο του Παναθηναϊκού

Άντριου Γκραβιγιόν

i

stade-de-reims.com

Ο απλήρωτος Γκραβιγιόν, η προσφυγή κατά της Αντάνα και το μπάσιμο του Παναθηναϊκού

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:21 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 04.01.2024

Σύμφωνα με τους Τούρκους, ο Παναθηναϊκός επιχειρεί μέσω του Φατίχ Τερίμ να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του 28χρονου κεντρικού αμυντικού της Αντάνα Ντεμίρσπορ, Άντριου Γκραβιγιόν. Η ανάμειξη του Τερίμ, η σχέση του με τον ιδιοκτήτη της τουρκικής ομάδας και η προσφυγή του απλήρωτου Γκραβιγιόν.

Τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία επιμένουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει προχωρημένες συζητήσεις με την Αντάνα Ντεμίρσπορ για την απόκτηση του Άντριου Γκραβιγιόν. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός, υπήκοος της Γουαδελούπης και με γαλλική καταγωγή, θα φύγει από τα Άδανα και ο Φατίχ Τερίμ τον έχει κυκλώσει στη short-list του.

Ο Γκραβιγιόν μετακόμισε μόλις το καλοκαίρι στην τουρκική πόλη, με μία αγορά 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από τη γαλλική Ρέιμς. O ύψους 1,88μ. στόπερ ήταν βασικός μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, όταν έπαιξε για τελευταία φορά με την Αντάνα Ντεμίρσπορ. Μέχρι τότε είχε 18 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και προκριματικά του Conference League (συνολικός χρόνος 1.440') με απολογισμό 1 γκολ και 1 ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκραβιγιόν είχε περάσει και από το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στη Ντεμίρσπορ. Πάντως, το deal που δεν υλοποιήθηκε πριν λίγους μήνες, ίσως να ολοκληρωθεί τωρα.

Η επίσημη εξήγηση από την τουρκική ομάδα για την απουσία του Γκραβιγιόν από τις υποχρεώσεις μέχρι σήμερα, ήταν πρώτα ένα χτύπημα στο γόνατο και μετά ένας μυϊκός τραυματισμός. Στην πραγματικότητα, ο Γκραβιγιόν δεν είχε πληρωθεί καθόλου το διάστημα της παραμονής του στα Άδανα και αφού έστειλε επιστολή και ζητούσε την εξόφληση του, μετά κατέθεσε προσφυγή.

Ο Γκραβιγιόν δεν ήταν ο μόνος απλήρωτος, αφού το ίδιο συνέβη με τους συμπαίκτες του, Παπ Σισέ και Εμπαγιέ Νιανγκ. Αμφότεροι κινήθηκαν νομικά για να πάρουν τα χρωστούμενα. Η Ντεμπίρσπορ κατέβαλλε τις δόσεις που έπρεπε στη λήξη της προθεσμίας και απέτρεψε την εκδίκαση της προσφυγής.

Αυτό που δεν φαίνεται να αλλάζει είναι το γεγονός πως ο Γκραβιγιόν δεν θέλει να μείνει άλλο στα Άδανα. Το αίτημα του για αποδέσμευση απορρίφθηκε, αφού η Ντεμιρσπόρ θέλει να εξοικονομήσει το αντίτιμο της μεταγραφής του. Πάντως, ο διεθνής με τη Γουαδαλούπη τηρεί στάση αναμονής και δεν συμμετέχει στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Νέο έτος, ίδια όργια Ιωαννίδη και ο Παναθηναϊκός 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:53 - 03.01.2024

Νέο έτος, ίδια όργια Ιωαννίδη και ο Παναθηναϊκός 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα των παικτών του και νίκησε 2-0 τον αδύναμο ΠΑΣ Γιάννινα. Γκολ και όργια Ιωαννίδη στο πρώτο ημίχρονο, πρώτο γκολ για Βιλένα και εξαιρετικός ο Μπερνάρ.

Την κατάσταση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο Φατίχ Τερίμ, για να φέρει τον Γκραβιγιόν στην Αθήνα. Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού έχει ένα μεγάλο αβαντάζ: τη σύνδεση του με τη Ντεμισπόρ και τον ιδιοκτήτη της. Ο Τερίμ άρχισε την καριέρα του στα Άδανα και έπαιξε σε 125 ματς, πριν μετακινηθεί στα Γαλατάσαραϊ. Στην πόλη λατρεύεται σαν θεός και απολαμβάνει την καθολική αποδοχή.

Κυρίως, ο Τερίμ έχει στενή σχέση με τον ιδιοκτήτη της Αντάνα Ντεμιρσπόρ, Μουράτ Σαντσάκ. Αμφότεροι ανήκουν στον φιλικό κυκλο του Προέδρου της χώρας Ταγίπ Ερντογάν και συχνά είναι ομοτράπεζοι. Επομένως, ο 70χρονος προπονητής έχει την ευχέρεια να σηκώσει το τηλέφωνο και να συζητήσει με άλλο τρόπο με τον Σαντσάκ, απ' ότι μία άλλη ομάδα που θα ρωτήσει για τον Γκραβιγιόν.