«Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού ο Άντριου Γκραβιγιόν»
i

©Photo by Isosport/MB Media/Getty Imageσ

«Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού ο Άντριου Γκραβιγιόν»

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:30 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:36 - 04.01.2024

Οι Τούρκοι έφεραν ξανά στο προσκήνιο το όνομα του Άντριου Γκραβιγιόν της Άδανα Ντεμίρσπορ.

Η παρουσία του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό, έχει ξεσηκώσει τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία έφεραν στο προσκήνιο ένα ακόμα όνομα κεντρικού αμυντικού.

Πρόκειται για τον Άντριου Γκραβιγιόν, τον στόπερ της Άδανα Ντεμίρσπορ, ο οποίος κατάγεται από τη Γουαδελούπη (11 ματς και 2 γκολ με την εθνική), αλλά έχει και γαλλική υπηκοότητα. Ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν στη λίστα του «τριφυλλιού» και το καλοκαίρι και φέρεται να εξετάζεται σοβαρά από τον Τούρκο τεχνικό.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι τον παίκτη θέλει και η Λοκομοτίβ Μόσχας κι ότι εκπρόσωποί της θα τον τσεκάρουν στο σαββατιάτικο ματς με τη Μπασάκσεχιρ, ενώ το ίδιο θα κάνουν και άνθρωποι του Παναθηναϊκού.

Ο 25χρονος (8/2/98) Γκραβιγιόν, είναι δεξιοπόδαρος στόπερ με ύψος 1,88 και το συμβόλαιό του με τον τουρκικό σύλλογο είναι έως το 2026. Ο Γκραβιγιόν πήγε στην Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι από τη γαλλική Ρεμς έναντι 2,5 εκατ. ευρώ. Μετράει φέτος 18 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τη Ντεμίρσπορ κι έχει 1 γκολ και 1 ασίστ.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία της Ίντερ, αλλά δεν έπαιξε στην πρώτη ομάδα. Στην Ιταλία αγωνίστηκε στις Πεσκάρα (40 αγώνες, 2 γκολ), Άσκολι (29 ματς), Τορίνο (7 παιχνίδια), Σασουόλο (1 ματς), Μπενεβέντο (2 αγώνες). Έπαιξε επίσης στη Γαλλία για της Λοριάν (26 αγώνες, 1 γκολ, 2 ασίστ), Ρεμς (42 ματς).