Παρών και στο αντίο του Ρικέλμε ο Μέσι – Ετοιμάζεται πρωτοφανής υποδοχή στο «Μπομπονέρα»

Ο Μέσι με τον Ρικέλμε.

Παρών και στο αντίο του Ρικέλμε ο Μέσι – Ετοιμάζεται πρωτοφανής υποδοχή στο «Μπομπονέρα»

Γιώργος Σακελλαρίου 18:13 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:41 - 25.06.2023

Ο Λιονέλ Μέσι επιβεβαιώθηκε ότι θα είναι παρών στο φιλικό προς τιμήν του σπουδαίου Χουάν Ρομάν Ρικέλμε και λογικά θ’ αποθεωθεί από δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς στο Μπομπονέρα.

Ο Λιονέλ Μέσι το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε στο σπίτι του.

Ήταν παρών στο Ροζάριο σε αγώνα που διοργάνωσε η πρώτη του ομάδα, η Νιούελς Ολντ Μπόις προς τιμήν του φίλου του και πρώην συμπαίκτη του στην εθνική Αργεντινής, του Μάξι Ροντρίγκες. Ο Μέσι γύρισε, λοιπόν, σπίτι του κι αποθεώθηκε από χιλιάδες οπαδούς της Νιούελς.

Απόψε σειρά θα πάρει το κοινό της Μπόκα Τζούνιορς. Οκτώ χρόνια από τη μέρα που κρέμασε τα παπούτσια του, ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε θα τιμηθεί σε αποχαιρετιστήριο φιλικό αγώνα από τη Μπόκα. Οι οπαδοί εξάντλησαν σε χρόνο ρεκόρ τα εισιτήρια στο «Bombonera», για ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα της ιστορίας του συλλόγου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 22.00 ώρα Ελλάδας (16.00 Αργεντινής), αλλά το φιλικό έχει προγραμματιστεί για τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας. «Θα είναι μια όμορφη Κυριακή που ο κόσμος θα απολαύσει πολύ. Νιώθω τυχερός γιατί είναι σαν ταινία για μένα. Ζω την πιο όμορφη ταινία που μπορεί να ονειρευτεί ένα αγόρι. Κόντρα στην Ουνιόν Σάντα Φε έκανα το ντεμπούτο μου, ο κόσμος με επευφημούσε και το ίδιο συνέβη και στο τελευταίο παιχνίδι μου απέναντι στη Λανούς. Θα είναι μια υπέροχη μέρα, ελπίζω να μην χάσω την μπάλα...», είπε το νούμερο «10 της Μπόκα, ο Ρικέλμε. Ο κόσμος, λοιπόν, θα αποθεώσει τον Ρικέλμε κάτοχο 11 τίτλων, μεταξύ των οποίων τρία Copa Libertadores κι ένα Intercontinental εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης .

Στο αποχαιρετιστήριο πάρτι του Ρικέλμε, εκτός από καλλιτέχνες όπως οι Trueno και συγκροτήματα cumbia όπως οι Damas Gratis και Onda Sabanera, θα υπάρχουν και πολλοί επώνυμοι καλεσμένοι από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ανάμεσά τους, λοιπόν, θα είναι ο Αργεντινός σούπερ σταρ και παγκόσμιος πρωταθλητής Λιονέλ Μέσι και ο τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής Λιονέλ Σκαλόνι. Ανάμεσα στους προπονητές, θα υπάρχει κάποιος που ο Ρομάν θεωρεί σχεδόν πατέρα και τον καλύτερο προπονητή στην ιστορία της Μπόκα, ο Κάρλος Μπιάνκι. Θα είναι επίσης παρόντες οι τεχνικό Άλφιο Μπασίλε και Χοσέ Πέκερμαν.

Οι ομάδες

Ας δούμε και τις ομάδες. Αυτή της Μπόκα θ’ αποτελείται από τους Κόρντομπα, Αμποντανσιέρι, Ιμπάρα, Μπερμούντες (παλαίμαχος στόπερ που έπαιξε στον Ολυμπιακό), Σάμουελ, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Λεντέσμα, Κασκίνι, Σέρνα, Μπανέγκα, Ρικέλμε, Μπαρίχο, Ντελγκάδο, Ντίας, Μορέλ Ροντρίγκες, Μπατάγλια, Γκάγκο, Μαρτίνες, Παλάσιο. Τεχνικοί θα είναι οι Μπιάνκι, Μπασίλε.

Την ομάδα της μικτής Αργεντινής θ’ αποτελούν παίκτες που έχουν γράψει ιστορία με την Αργεντινή και με τις ομάδες του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αναλυτικά θα είναι οι Ρομέρο, Σκαλόνι, Σάμουελ, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Σορίν, Λούτσο Γκονζάλες, Μασεράνο, Παρέδες, Μέσι, Αϊμάρ, Ορτέγκα, Ντι Μαρία, Λαβέτσι, Πλασέντε, Σαβιόλα, Καμπιάσο (έχουν παίξει στον Ολυμπιακό οι δύο τελευταίοι). Τεχνικός θα είναι ο Χοσέ Πέκερμαν.

«Μαραντόνα και Μέσι»

Την παρουσία του Μέσι, αν και χθες ήταν στο Ροζάριο, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Ρικέλμε. Ο αντιπρόεδρος πλέον της Μπόκα σχολίασε: «Ο Μέσι θα είναι εκεί. Είναι όνειρο για μένα, τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών μακράν. Ήμουν τυχερός που είδα τον Μαραντόνα και αυτόν και ήμουν συμπαίκτης και των δύο. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσει καλά. Να είναι στο πιο όμορφο γήπεδο του κόσμου, με τους πιο όμορφους οπαδούς του κόσμου... Θα είναι υπέροχο».

«Σόου» του εορτάζοντα Μέσι κόντρα στον Νάτσο Σκόκο στο αποχαιρετιστήριο ματς του Μάξι Ροντρίγκες
REST OF THE WORLD

10:14 - 25.06.2023

«Σόου» του εορτάζοντα Μέσι κόντρα στον Νάτσο Σκόκο στο αποχαιρετιστήριο ματς του Μάξι Ροντρίγκες

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε χατ-τρικ στο φιλικό που διεξήχθη μεταξύ της Νιούελς Ολντ Μπόις και της εθνικής Αργεντινής στο αντίο του Μάξι Ροντρίγκες.

Οι απόντες

Από τους απόντες ξεχωρίζει το όνομα του Μαρτίν Παλέρμο . Ο ιστορικός σκόρερ της Μπόκα προσκλήθηκε, αλλά έχει υποχρεώσεις με Πλατένσε. Αν προλάβει, ωστόσο, θα είναι παρών. Υποχρεώσεις με τη Ροζάριο Σεντράλ έχει και ο Άνχελ Ρούσο. Δεν θα είναι επίσης ο Μάξι Ροντρίγκες, ο οποίος χθες είχε το δικό του πάρτι στο Ροζάριο. Το «τέρας», όπως είναι το παρατσούκλι του, απέρριψε την πρόσκληση λόγω της χθεσινής εκδήλωσης κι επειδή είχε καλεσμένους πολλούς πρώην συμπαίκτες του από το εξωτερικό και θέλει να τους αφιερώσει χρόνο.