«Έπεσαν» οι υπογραφές με Σλοτ και απομένει η ανακοίνωση από Λίβερπουλ

Άρνε Σλοτ

i

©Photo by ANP via Getty Images

«Έπεσαν» οι υπογραφές με Σλοτ και απομένει η ανακοίνωση από Λίβερπουλ

Κώστας Τόπας 08:22 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:34 - 21.05.2024

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ Άρνε Σλοτ και Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ και Φέγενορντ έχουν υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να αποχωρήσει ο Άρνε Σλοτ από την ολλανδική ομάδα και να ενταχθεί στους «Reds» την επόμενη σεζόν, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Άρνε Σλοτ μπορεί να έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 στη Φέγενορντ, αλλά η Λίβερπουλ αναζητά τις υπηρεσίες του ως αντικαταστάτη του Γιούργκεν Κλοπ από το καλοκαίρι. Καθώς και τα τρία μέρη έχουν συμφωνήσει, οι «Reds» θα τον κάνουν δικό τους με αντάλλαγμα ένα ποσό μεταξύ 15 και 18 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για την ολλανδική πλευρά που θα του επιτρέψει να φύγει. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, όλα τα έγγραφα έχουν ήδη υπογραφεί.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει αρκετά γρήγορα τις τελευταίες ημέρες, καθώς η διοίκηση της Φέγενορντ δεν θέλησε ποτέ να σταθεί ανάμεσα στον προπονητή της και τις μελλοντικές του φιλοδοξίες. Οι ιθύνοντες του ολλανδικού συλλόγου θέλουν να κάνει αυτό το βήμα μπροστά στην καριέρα του, κάτι που θα απαιτήσει από κάποιον να πάρει τη θέση του στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

«Είναι σημαντικό να δούμε ποιον επιλέγει η Φέγενορντ τώρα. Εάν δεν επιλέξουν τον σωστό προπονητή, θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση για να τερματίσουν τέταρτοι ή πέμπτοι στην Eredivisie. Σρόιντερ; Φυσικά το προφίλ του θα ταίριαζε στη Φέγενορντ, θα ήταν καλός προπονητής για τους τρεις πρώτους του πίνακα», ανέφερε ο παλαίμαχος της Φέγενορντ Κένεθ Πέρεθ σε μια εκπομπή στο «ESPN».

Ετσι, όπως φαίνεται απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για την ανακοίνωση και την επισημοποίηση της συνεργασίας μεταξύ του Ολλανδού τεχνικού και της Λίβερπουλ. Ο Σλοτ βρίσκεται στη Φέγενορντ από το καλοκαίρι του 2021 μετά την άφιξή του από την Άλκμααρ. Κατά την πρώτη του σεζόν έφτασε στον τελικό του Europa Conference League και τερμάτισε τρίτος στην Eredivisie.

Την περασμένη σεζόν, η Φέγενορντ κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας κατηγορίας της Ολλανδίας πριν προσθέσει το Κύπελλο KNVB στη λίστα των διακρίσεών του αυτόν τον μήνα.

Ο Άρνε Σλοτ ετοιμάζεται να γίνει ο πιο... ακριβός προπονητής στην Premier League
PREMIER LEAGUE

12:13 - 28.04.2024

Ο Άρνε Σλοτ ετοιμάζεται να γίνει ο πιο... ακριβός προπονητής στην Premier League

Η επιθυμία της Λίβερπουλ για να κάνει δικό της τον Άρνε Σλοτ, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας τη νέα σεζόν, ήταν τόσο μεγάλη που οι άνθρωποι των «Reds» έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το βέβαιο είναι ότι ο Σλοτ σίγουρα φέρνει ομοιότητες με τον Γιούργκεν Κλοπ, όσον αφορά το χάρισμα και το κίνητρο, καθώς και την άποψη για το πώς οι ομάδες του πρέπει να παίζουν το ποδόσφαιρό τους. Το μεγάλο άγνωστο είναι τι συμβαίνει στη Λίβερπουλ όταν μια τόσο μοναδική φιγούρα όπως ο Κλοπ βγαίνει από την εξίσωση. Αυτό που είναι ξεκάθαρο με τον Ολλανδό προπονητή, ωστόσο, είναι ότι σίγουρα δεν θα απέφευγε την πρόκληση εάν του παρουσιαζόταν.