Επιστρέφει ο Μάικλ Έντουαρντς στη Λίβερπουλ

Μάικλ Έντουρντς

i

©PrtScr

Επιστρέφει ο Μάικλ Έντουαρντς στη Λίβερπουλ

Στέλιος Βαρδάκης 13:11 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 12.03.2024

Ο Μάικλ Έντουαρντς συμφώνησε με την FSG για να αναλάβει ως ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Λίβερπουλ.

Ο Μάικλ Έντουαρντς βρισκόταν σε συζητήσεις το τελευταίο καιρό με τη Λίβερπουλ για να επιστρέψει στον σύλλογο. Τελικά φαίνεται ότι αποδέχθηκε την πρόταση της διοίκησης και θα αναλάβει ένα ρόλο ως επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δηλαδή, θα έχει την εποπτεία όλων των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων που θα αφορούν του «Κόκκινους».

Ο Έντουαρντς υπήρξε αθλητικός διευθυντής στους «Κόκκινους» από το 2011 έως και το 2022 όπου και αποχώρησε από τον σύλλογο. Η συμβολή του ήταν καθοριστικής σημασίας στη δημιουργία της ομάδας που ήθελε ο Κλοπ και θα διεκδικούσε τίτλους, καθώς βοήθησε τόσο στο να έρθει ο Γερμανός προπονητής όσο και σε σημαντικές μεταγραφές όπως των Σαλάχ, Φαν Ντάικ, Άλισον, Μανέ, Φαμπίνιο, Ζότα κλπ.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται εν μέσω μιας τεράστιας μετάβασης μετά την απόφαση του προπονητή της, Γιούργκεν Κλοπ να αποχωρήσει το καλοκαίρι, μαζί με όλο του το επιτελείο.

Ουσιαστικά, ο 44χρονος Άγγλος είναι αυτός που θα τρέξει το σύλλογο στη μετά Κλοπ εποχή και στην προσπάθεια ώστε η μετάβαση αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη για την ομάδα. Θα είναι κι αυτός που προφανώς, θα έχει τον πρώτο λόγο για τον αντικαταστάτη του Γερμανού προπονητή.

Μάλιστα, αναμένεται να πραγματοποιήσει και την πρώτη του κίνηση σε αυτόν τον νέο του ρόλο, καθώς μαζί του φαίνεται πως θα έρθει και ο Ρίτσαρντ Χιουζ. Ο Χιούζ είναι ο αθλητικός διευθυντής της Μπόρνμουθ και έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική δουλειά όσο καιρό βρίσκεται στο σύλλογο. Στο τέλος της σεζόν ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του και θα αναλάβει στον ίδιο ρόλο στη Λίβερπουλ.

Στις αρχικές συζητήσεις μεταξύ της FSG, του ομίλου που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Λίβερπουλ, και του Έντουαρντς, ο ίδιος αρχικά φαινόταν αρνητικός στο να επιστρέψει. Ωστόσο, τα υψηλόβαθμα στελέχη της FSG επέμειναν πάρα πολύ σε αυτή την επιλογή, καθώς θεωρούν τον Έντουαρντς ως απολύτως αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας που γνώρισε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια και εν τέλη κατάφεραν να αποσπάσουν τη σύμφωνη γνώμη του.

Tags: