Χάαλαντ: Η εμφάνιση στο «Άνφιλντ» που θέλει να ξεχάσει και το αβέβαιο μέλλον του στη Σίτι

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©printscreen

Χάαλαντ: Η εμφάνιση στο «Άνφιλντ» που θέλει να ξεχάσει και το αβέβαιο μέλλον του στη Σίτι

Κώστας Τόπας 10:48 - 12.03.2024

Η κακή στιγμή της φόρμας του Έρλινγκ Χάαλαντ, που έγινε ορατή και στο «Άνφιλντ», συνδυάζεται με τις δηλώσεις για το μέλλον του που πολλοί έχουν καταλάβει ως μια πιθανή πόρτα εξόδου από τους Πολίτες.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει σκληρή δουλειά μπροστά του για να διασφαλίσει ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα μείνει προσηλωμένος στους στόχους του και όχι σε οτιδήποτε άλλο. Η Μάντσεστερ Σίτι παρουσίασε μια ευάλωτη εικόνα στο «Άνφιλντ» κόντρα στη Λίβερπουλ, με τον Νορβηγό επιθετικό να κινείται σε ρηχά νερά. Ο «Cyborg» των Πολιτών βέβαια, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν χωρίς βοήθεια, σχεδόν απομονωμένος, αλλά όταν είχε την επιλογή να αποδείξει την αξία του, για παράδειγμα σε προσωπικές μονομαχίες με τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, δεν φαινόταν στα καλύτερά του.

Ο Χάαλαντ βιώνει μια από τις χειρότερες στιγμές του από τότε που υπέγραψε στη Σίτι. Σε φυσικό επίπεδο δεν μοιάζει με άλλες φορές και η απόδοσή του μπροστά στην αντίπαλη εστία έχει επίσης μειωθεί, αν και τα στατιστικά του διαμορφώνονται από τον αγώνα του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Πρέστον, όπου και σημείωσε πέντε γκολ. Επιπλέον, δεν παρουσίασε θετικό πρόσωπο απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι Γιουνάιτεντ αλλά ούτε και στο «Άνφιλντ». Δύο παιχνίδια στα οποία θα έπρεπε πραγματικά να είναι καθοριστικός για την ομάδα του προκειμένου εκείνη να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, για την κούρσα του τίτλου.

Οι πιο σημαντικοί παίκτες της ομάδας είναι πολύ πάνω από αυτόν. Ο αρχηγός, Ρόντρι εθεάθη στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ να κάνει χειρονομίες στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Νορβηγός έχασε την κατοχή της μπάλας σε μία φάση όπου η Σίτι θα μπορούσε να βγει στην αντεπίθεση. Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται επιπλήξεις από σημαντικούς παίκτες της ομάδας του. Το είχε κάνει στο παρελθόν και ο Ντε Μπρόινε. Ο Γκουαρντιόλα έψαχνε διαρκώς τρόπους για να τον «ενεργοποίησει» στο ματς, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Όλα αυτά έρχονται σε λίγες μέρες στις οποίες ο ίδιος ο παίκτης μίλησε για το μέλλον του και άφησε μια φράση που προβληματίζει τη Σίτι. «Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ με τον σύλλογο και με τον προπονητή. Το μέλλον μου; Αυτό μπορεί να γίνει πρωτοσέλιδο... Θα δούμε. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί», είχε δηλώσει.

Παρά το γεγονός ότι ήταν λίγο πριν τον δεύτερο αγώνα του Champions League με την Κοπεγχάγη, οι δηλώσεις του Νορβηγού έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η Σίτι, η οποία είναι πολύ προσεκτική στην επικοινωνιακή της πολιτική, εξεπλάγη από μια δήλωση που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να έχει συμβεί. Τα αγγλικά Μέσα γέμισαν αμέσως τα πρωτοσέλιδα τους με τα λόγια του 23χρονου αστέρα των Πολιτών.

Με συμβόλαιο μέχρι το 2027, ο Χάαλαντ είναι πρωταγωνιστής των Γκουαρντιόλα και Σίτι. Είναι η αιχμή του δόρατος κι αυτός που οδηγεί την ομάδα του στα γκολ. Το στοίχημα που έβαλε πάνω του ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν σήμαινε, μεταξύ άλλων, να εγκαταλείψει την περίπτωση του Κιλιάν Εμπαπέ.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ και της Σίτι δεν μπορούν να πιστέψουν το απίστευτο στατιστικό των Χάαλαντ και Νιούνιες
PREMIER LEAGUE

11:58 - 11.03.2024

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ και της Σίτι δεν μπορούν να πιστέψουν το απίστευτο στατιστικό των Χάαλαντ και Νιούνιες

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι έμειναν έκπληκτοι από ένα στατιστικό που συγκρίνει τον Ντάργουιν Νιούνιες και τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε βάλει τον Νορβηγό ψηλά στη λίστα πάνω από τον Γάλλο, παρόλο που γνώριζαν ότι σε μερικά χρόνια, όπως θα συμβεί το καλοκαίρι, θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία στην μεταγραφική αγορά. Η πρώτη σεζόν του Χάαλαντ στο «Έτιχαντ» ήταν υπέροχη με το επίτευγμα του τρεμπλ. Στη δεύτερη σεζόν, τα πράγματα κολλάνε λίγο περισσότερο. Μόνο το να σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο, μπορεί να προκαλέσει αυτόν τον θόρυβο που ήδη αρχίζει να ακούγεται γύρω του...