Η θεωρία του «ελέφαντα στο δωμάτιο» ενάντια στις επιτυχίες του Γκουαρντιόλα στη Σίτι (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα

Η θεωρία του «ελέφαντα στο δωμάτιο» ενάντια στις επιτυχίες του Γκουαρντιόλα στη Σίτι (vid)

Κώστας Τόπας 11:29 - 12.03.2024

Ο Ίαν Ράιτ αμφισβητεί τις επιτυχίες της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα λόγω της υποψίας για τις υποτιθέμενες 115 οικονομικές παραβάσεις του συλλόγου.

Ο Ίαν Ράιτ, θρύλος της Κρίσταλ Πάλας και της Άρσεναλ, ο οποίος πλέον εργάζεται ως τηλεοπτικός αναλυτής, ήταν πολύ επικριτικός στο «Sky Sports» για τις μεγάλες επιτυχίες της Μάντσεστερ Σίτι την εποχή του Πεπ Γκουαρντιόλα υπό τις 115 υποτιθέμενες οικονομικές παραβάσεις του συλλόγου, οι οποίες ακόμη διερευνώνται από την Premier League.

Τι σημαίνει η έκφραση «ο ελέφαντας στο δωμάτιο»

Ο 60χρονος πρώην ποδοσφαιριστής μίλησε για τον... ελέφαντα στο δωμάτιο, μια αγγλική έκφραση που χρησιμοποιείται ως μεταφορά για μια πολύ προφανή αλήθεια που αγνοείται ή για ένα προφανές πρόβλημα που δεν θέλει να αντιμετωπιστεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ίαν Ράιτ, αναφέρεται στα επιτεύγματα της Σίτι και στον Γκουαρντιόλα.

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τις επιτυχίες της χωρίς να μιλήσουμε για το γεγονός ότι υπάρχουν 115 κατηγορίες»

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τις επιτυχίες της Μάντσεστερ Σίτι χωρίς να μιλήσουμε για το γεγονός ότι υπάρχουν 115 κατηγορίες εναντίον της. Αυτό που θα ήθελα περισσότερο είναι να φύγει αυτό, ώστε να δώσουμε στην ομάδα και στον προπονητή την αγάπη που τους αξίζει», είπε ο Ράιτ σε μια συνομιλία με τον Τζέιμι Κάραγκερ.

«Επειδή όταν μιλάμε για τη Μάντσεστερ Σίτι υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο. Θέλετε να μιλήσετε για αυτούς χωρίς να πείτε "ναι, αλλά". Δεν είναι δίκαιο για τους παίκτες ή τον σύλλογο, οπότε όσο πιο γρήγορα συμβεί, τόσο το καλύτερο», είπε ο θρύλος της Άρσεναλ.

Γκουαρντιόλα για τις 115 κατηγορίες κατά της Σίτι: «Είμαστε αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο»

Τον Φεβρουάριο του 2023, η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορήθηκε με 115 κατηγορίες σχετικά με τους οικονομικούς κανόνες του αγγλικού πρωταθλήματος, μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2018.

Χάαλαντ: Η εμφάνιση στο «Άνφιλντ» που θέλει να ξεχάσει και το αβέβαιο μέλλον του στη Σίτι
PREMIER LEAGUE

10:48 - 12.03.2024

Χάαλαντ: Η εμφάνιση στο «Άνφιλντ» που θέλει να ξεχάσει και το αβέβαιο μέλλον του στη Σίτι

Η κακή στιγμή της φόρμας του Έρλινγκ Χάαλαντ, που έγινε ορατή και στο «Άνφιλντ», συνδυάζεται με τις δηλώσεις για το μέλλον του που πολλοί έχουν καταλάβει ως μια πιθανή πόρτα εξόδου από τους Πολίτες.

«Είμαστε αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει να τιμωρηθεί η Σίτι. Λυπάμαι. Όταν γίνει γνωστή η ποινή, θα έρθουμε εδώ και θα εξηγήσουμε», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα τον Νοέμβριο του 2023. Αν όλα συνεχίσουν τον δρόμο τους, θα υπάρξει ετυμηγορία για την «υπόθεση Σίτι» το καλοκαίρι του 2025.