Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται να σπάσει κάθε ρεκόρ και να δώσει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της

Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται να σπάσει κάθε ρεκόρ και να δώσει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της

Κώστας Τόπας 15:55 - 01.04.2024

Η Λίβερπουλ φέρεται να είναι έτοιμη να καταρρίψει τη δομή των μισθών της για να «δέσει» ένα από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, στο ρόστερ της.

Η ανακοίνωση-σοκ του Γιούργκεν Κλοπ νωρίτερα αυτό το έτος που επιβεβαίωσε ότι θα έφευγε από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν έβαλε σε αμφιβολία το μέλλον πολλών από τους αστέρες του συλλόγου. Ο Γερμανός προπονητής επέβλεψε μια ανακατασκευή της μεσαίας γραμμής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου ο Τζόρνταν Χέντερσον και ο Φαμπίνιο έφυγαν από τον σύλλογο για να κάνουν χώρο για τα νέα αποκτήματα Αλέξις Μακ Άλιστερ, Ντομινίκ Σομποζλάι, Γουατάρου Έντο και Ράιαν Γκράβενμπερχ.

Παρά τις μάχες με τραυματισμούς εντός της ομάδας, η Λίβερπουλ έχει επιδείξει θαυμάσια, καθώς βρίσκεται στην κορυφή της Premier League με ένα Carabao Cup ήδη στην κατοχή της και μια ευκαιρία για ευρωπαϊκή δόξα στο Europa League. Εκτός από την αντικατάσταση του Κλοπ, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει ορισμένες σκληρές αποφάσεις καθώς τα συμβόλαια των βασικών παικτών της αρχίζουν να εξαντλούνται.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει συνδεθεί έντονα με μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία και η Λίβερπουλ απέρριψε προσφορά 150 εκατομμυρίων λιρών από την Αλ Ιτιχάντ στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου του περασμένου καλοκαιριού, η τρέχουσα συμφωνία του πρόκειται να λήξει το 2025.

Από εκεί και πέρα οι Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, βλέπουν επίσης το συμβόλαιό τους να ολοκληρώνεται το 2025, αλλά ο τελευταίος συνδέεται έντονα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Άγγλος μπακ είναι στη Λίβερπουλ από την ηλικία των έξι ετών, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να πιστεύει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση του συμβολαίου του και να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Ο Κάρλο Αντσελότι πρόκειται να απογοητευτεί εάν πρόκειται η Λίβερπουλ να καταθέτει μια προσφορά ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου στον 25χρονο αμυντικό, προκειμένου να δεσμεύσει το μακροπρόθεσμο μέλλον του. Η προσφορά της Λίβερπουλ στον Αλεξάντερ Άρνολντ αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε συμφωνία που έχει δοθεί ποτέ στον Φαν Ντάικ ή τον Σαλάχ σύμφωνα με το Football Insider.

Το ίδιο ρεπορτάζ υποδηλώνει ότι ο Άγγλος διεθνής είναι κολακευμένος από τις αναφορές που τον συνδέουν με τους Μαδριλένους της La Liga, αλλά έχει δηλώσει τις προθέσεις του να παραμείνει στην παιδική του ομάδα. Ο Άρνολντ πιστεύεται ότι αυτή τη στιγμή κερδίζει περίπου 180.000 λίρες την εβδομάδα στο «Άνφιλντ», με τον Σαλάχ να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος του συλλόγου μετά την υπογραφή συμφωνίας ρεκόρ το 2022.

Νωρίτερα στη σεζόν, ο Φαν Ντάικ ξεκαθάρισε τα σχόλια για το δικό του μέλλον, δηλώνοντας ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα παραμείνει όταν φύγει ο Κλοπ.

«Είμαι πλήρως αφοσιωμένος στον σύλλογο και τον αγαπώ. Αγαπώ κάθε δευτερόλεπτο. Είμαι ο αρχηγός και θα πάμε για όλα και ας δούμε πώς θα πάει. Είναι απλά ένας άνθρωπος, είναι λίγο πατέρας για εμάς ως ομάδα, είναι αυτή η σταθερή φιγούρα για τόσα πολλά χρόνια και θα είναι περίεργο να μην τον έχουμε την επόμενη σεζόν. Αλλά δεν θέλω να μιλήσω πάρα πολύ για αυτό γιατί είμαστε ακόμα στο μείγμα, ακόμα συγκεντρωμένοι σε πράγματα που θέλουμε να πετύχουμε».