Ο λόγος που η Λίβερπουλ έκανε πίσω για την περίπτωση του Αμορίμ

Ρούμπεν Αμορίμ

i

©Photo by Joao Rico/DeFodi Images via Getty Images

Ο λόγος που η Λίβερπουλ έκανε πίσω για την περίπτωση του Αμορίμ

Δημήτρης Χούπης 10:47 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 17.05.2024

Η Λίβερπουλ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει τον Άρνε Σλοτ στον πάγκο της τα επόμενα χρόνια. Όμως, γιατί άφησε την περίπτωση του Ρούμπεν Αμορίμ;

Ο Άρνε Σλοτ από τη νέα χρονιά θα είναι ο άνθρωπος που θα κάθεται στον πάγκο της Λίβερπουλ, αφού οι «κόκκινοι» ήρθαν σε συμφωνία με τη Φέγενορντ για την απόκτηση του Ολλανδού τεχνικού. Ωστόσο πριν από αυτόν η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είχε τον Ρούμπεν Αμόριμ στα υπόψιν της, έναν προπονητή που τελικά δεν επέλεξε.

Μάλιστα φήμες έκαναν λόγο για κατ' αρχήν συμφωνία της Λίβερπουλ με τον Πορτογάλο τεχνικό της Σπόρτινγκ, κάτι που διαψεύστηκε και από τις δύο πλευρές. Ποιος είναι όμως ο λόγος που εν τέλει οι «κόκκινοι» δεν προχώρησαν για την περίπτωσή του;

Η Μελίσα Ρέντι από το Sky Sports, σχολίασε πως υπήρξαν μερικοί λόγοι για την απόφαση αυτή. Ο πιο σημαντικό όμως, είναι ο τρόπος παιχνιδιού του 39χρονου, ο οποίος παίζει με τρεις πίσω στην άμυνα, κάτι που στη Λίβερπουλ δεν ταιριάζει. Μάλιστα όπως τόνισε η δημοσιογράφος, είναι δύσκολο να προσπαθήσεις να αλλάξεις τη φιλοσοφία ενός παιχνιδιού σε ομάδα που τα τελευταία χρόνια παίζει το ίδιο ποδόσφαιρο.

«Είχε μερικά κριτήρια, που τον έβγαλαν εκτός της λίστα, αλλά το πιο σημαντικό είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού του, αφού ήταν τελείως διαφορετική. Του αρέσει να παίζει με τρεις στην άμυνα, κάτι που δεν ταιριάζει στη Λίβερπουλ και στις ανέσεις της.

Ο τρόπος του δεν είχε σχέση με αυτόν της Λίβερπουλ. Θυμηθείτε ότι η Λίβερπουλ παίζει με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και κάπως έτσι αυτό δεν μπορείς να το διακόψεις».