Νέα «λάμψη» από τα... μωρά του Κλοπ: Η Λίβερπουλ νίκησε τη Σαουθάμπτον και πέρασε στους «8» του FA Cup

Νέα «λάμψη» από τα... μωρά του Κλοπ: Η Λίβερπουλ νίκησε τη Σαουθάμπτον και πέρασε στους «8» του FA Cup

Δημήτρης Χούπης 23:52 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:54 - 28.02.2024

Η Λίβερπουλ με πρωταγωνιστές τους 18χρονους Κούμας και Ντανς επικράτησε με 3-0 της Σαουθάμπτον και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του FA Cup.

Τα «μωρά» του Κλοπ... χτύπησαν ξανά. Αυτή τη φορά «θύμα» τους έπεσε η Σαουθάμπτον της οποίας επικράτησε η Λίβερπουλ με 3-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του FA Cup. Εκεί θα συναντήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία λίγο νωρίτερα νίκησε 1-0 τη Νότιγχαμ στο City Ground

Στο πρώτο μέρος η Σαουθάμπτον μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο Οι «άγιοι» είχαν τρεις καλές ευκαιρίες με τον Σουλεμανά, τον Μάρα, αλλά στην πρώτη προσπάθεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στις άλλες δύο ο Κέλεχερ έδειξε τα αντανακλαστικά του.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κόκκινους» ήταν στο 39ο λεπτό με τον Έλιοτ, ο οποίος έκανε ένα σουτ αλλά ο Λάμλεϊ μπλόκαρε. Πέντε λεπτά μετά η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με τον Λιούις Κούμας, ο οποίος με ωραίο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «άγιων».

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες τους για να ισοφαρίσουν με τη μεγαλύτερη να είναι αυτή του 48ου λεπτού. Όπου ο Σουλεμανά από ευνοϊκό σημείο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αντιθέτως την έστειλε στα χέρια του Κέλεχερ.

Στη συνέχεια η Λίβερπουλ ανέβασε λίγο τον ρυθμό της, έχασε μια καλή στιγμή με τον Χάκπο στο 52' και στο 73ο λεπτό βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Τζέιντεν Ντανς πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-0. Ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 88ο λεπτό.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16» ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ