Τα καταφέρνει καλά ακόμη και χωρίς τον Σαλάχ η Λίβερπουλ

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

Naomi Baker/Getty Images

Τα καταφέρνει καλά ακόμη και χωρίς τον Σαλάχ η Λίβερπουλ

Στέλιος Βαρδάκης • 15:15 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 21.01.2024

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ τραυματίστηκε στο ματς της Αιγύπτου με τη Γκάνα για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ανησυχώντας άπαντες στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ, ωστόσο η απουσία αναμένεται να είναι περίπου 10 μέρες.

Άπαντες στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ ανησύχησαν όταν Μοχάμεντ Σαλάχ τραυματίστηκε στο ματς της Αιγύπτου με τη Γκάνα για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Ωστόσο, το διάστημα της απουσίας του δεν αναμένεται να είναι μεγάλο καθώς θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 10 μέρες όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αιγύπτου.

Καθησυχαστικά νέα για τη Λίβερπουλ η οποία δεν θα στερηθεί τον ηγέτη της για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που υπολόγιζε, σε αντίθεση με την Αίγυπτο που πρέπει να παίξει τελικό πρόκρισης για τους «16» χωρίς τον αρχηγό της.

Οι «Κόκκινοι» έχουν στερηθεί τις υπηρεσίες του «Φαραώ», λόγω των υποχρεώσεών του με τη χώρα του, μέχρι στιγμής στο ματς με την Άρσεναλ για το FA Cup και στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στη Φούλαμ. Σε αμφότερα τα παιχνίδια η Λίβερπουλ κέρδισε.

Η απουσία του Αιγύπτιου είναι δεδομένη μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου και θα χάσει τα 3 επόμενα ματς πρωταθλήματος (Μπόρνμουθ, Τσέλσι, Άρσεναλ), τον επαναληπτικό του ημιτελικού του Λιγκ Καπ και το ματς Κυπέλλου απέναντι στη Νόριτς, ενώ αν η Αίγυπτος συνεχίσει και μετά τους «16» ο Σαλάχ θα συνεχίσει να είναι «απών» και στα επόμενα παιχνίδια των «Reds».

Η ημέρα της κρίσης πλησιάζει για την Μάντσεστερ Σίτι: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της δίκης για τις 115 κατηγορίες παραβίασης οικονομικών κανόνων της Premier League
PREMIER LEAGUE

13:48 - 17.01.2024

Η ημέρα της κρίσης πλησιάζει για την Μάντσεστερ Σίτι: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της δίκης για τις 115 κατηγορίες παραβίασης οικονομικών κανόνων της Premier League

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ημερομηνία για τη δίκη για τις 115 κατηγορίες της Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση οικονομικών κανόνων.

Πως όμως τα πάει η Λίβερπουλ όταν αναγκάζεται να αγωνιστεί χωρίς τον Σαλάχ; Η αλήθεια είναι ότι δεν συμβαίνει συχνά, οπότε το συμπέρασμα που βγαίνει δεν μπορεί να είναι ασφαλές. Συγκεκριμένα, ο Σαλάχ από τότε που υπέγραψε στην ομάδα του Μερσεϊσάιντ (το καλοκαίρι του 2017) έχει χάσει μόλις 10(!) παιχνίδια πρωταθλήματος.

Σε αυτά τα 10 ματς η ομάδα του Κλοπ μετράει 7 νίκες και 3 ισοπαλίες όντας αήττητη, ενώ με τον Σαλάχ να αγωνίζεται έχει σε 238 ματς 156 νίκες, 52 ισοπαλίες και 30 ήττες, με το ποσοστό επιτυχίας να φτάνει το 65,5%.

Μένει να φανεί εάν και φέτος η Λίβερπουλ θα καταφέρει να κρατήσει αυτή την πολύ καλή συγκομιδή που έχει στο πρωτάθλημα όταν δεν αγωνίζεται ο Αιγύπτιος, παρά το γεγονός ότι η απουσία του είναι παραπάνω από σημαντική.

Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο Σαλάχ διανύει την 7η σεζόν του στο «Άνφιλντ» φέτος και το γεγονός ότι έχει χάσει μόλις 10 ματς από τα 248 που θα μπορούσε να έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, μόνο ως εντυπωσιακό μπορεί να χαρακτηριστεί.