Λίβερπουλ και Τσέλσι τσεκάρουν τον «on fire» φέτος Τσαλχάνογλου

Χακάν Τσαλχάνογλου

i

© social media

Λίβερπουλ και Τσέλσι τσεκάρουν τον «on fire» φέτος Τσαλχάνογλου

Γιάννης Λιβανός • 14:15 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 12.12.2023

Λίβερπουλ και Τσέλσι παρακολουθούν στενά τον Χακάν Τσαλχάνογλου, μια και ο Τούρκος διεθνής διαπρέπει φέτος με τη φανέλα της Ίντερ τόσο στη Serie A, όσο και στο Champions Leagaue.

Τσέλσι και Λίβερπουλ έχουν στραμμένες τις κεραίες τους κατά Ιταλία μεριά, κι αυτό γιατί κοιτάζουν τον Τσαλχάνογλου που ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του φέτος στην περσινή φιναλίστ του Champions League, Ίντερ. Για του λόγου το αληθές ο Τούρκος μέσος έχει  σημειώσει τη φετινή σεζόν, μέχρι στιγμής, οκτώ γκολ και δύο ασίστ σε 18 εμφανίσεις, όντας το «Α και το Ω» στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι του Σιμόνε Ιντζάγκι.

Οι εμφανίσεις του Τσαλχάνογλου μάλιστα  είναι τόσο εντυπωσιακές που ανάγκασαν τον  νέο προπονητή της εθνικής Τουρκίας, Βιτσέντσο Μοντέλα, να δηλώσει πρόσφατα: «Αυτή τη στιγμή, ο Χακάν είναι ο καλύτερος μέσος στην Ιταλία, ίσως και στον κόσμο».

Είναι λογικό  ο Τσαλχάνογλου να έχει πάνω του αρκετά βλέμματα από ομάδες στην Ευρώπη, με την Tuttosport να ισχυρίζεται ότι η Λίβερπουλ και η Τσέλσι  εμφανίζονται « πιο ζεστές » στο ενδεχόμενο απόκτησής του. Όποια ομάδα βέβαια επιθυμεί να κάνει δικό της τον Τούρκο μεσοεπιθετικό θα πρέπει να πληρώσει αδρά την Ίντερ, η οποία τον δεσμεύει με συμβόλαιο μέχρι το 2027.

Με την Ίντερ μετράει ως τώρα 113 ματς με 20 γκολ και 23 ασίστ. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί μία τετραετία  για την άλλη ομάδα του Μιλάνου, τη Μίλαν όπου μεταγράφηκε από την Μπάγερ Λεβερκούζεν το 2017 παίζοντας 172 αγώνες τους οποίους συνδύασε με 32 τέρματα.